Nainen varasti Tampereelta ja lasten urheilujoukkueelta 135 000 euroa – perhe hankki matkoja ja merkkivaatteita

Palkkapalvelusihteeri varasti Tampereen kaupungilta rahaa 118 000 euroa. Nainen siirsi puolet rahoista tuttavamiehensä tileille muka palkkana.

Nainen ilmoitti miehelle, että tämän tilille on "tupsahtamassa rahaa". usein mies ehdotti puolestaan, minkä suuruinen osa rahoista jää hänelle ja minkä hän antaa naiselle.

Toisen puolen rahoista 48-vuotias nainen siirsi tyttärensä tilille "harrastusmaksuna" ja "lainan takaisinmaksuna".

Naisen mukaan kaikki rahat kuluivat perheen elämiseen, kuten ulkomaanmatkoihin. Poliisi selvitti, että tytär oli ostanut yli 5 000 eurolla tavaraa Christian Dior-liikkeestä, vaikka oli opiskelija ja sai vain pientä palkkaa.

Tampereen kaupungilta nainen kähvelsi rahaa syyskuun 2022 ja helmikuun 2023 välisenä aikana.

Kavalsi lasten rahat

Vuosien 2019–2021 aikana nainen toimi Tampereen Pallo-Veikot ry:n (TPV) rahastonhoitajana. Tänä aikana yhdistykseltä katosi ainakin 17 000 euroa rahaa.

Rahat katosivat TPV P10 -poikien joukkueen tililtä.

Nainen osteli joukkueen pankkikortilla omia ostoksiaan ja joukkueen tililtä omia laskujaan.

Hän myös keräsi joukkueessa pelaavien lasten vanhemmilta rahaa käteisvaroina ja tilisiirtoina joukkueen nimissä omalle tililleen. rahat nainen piti tietenkin itsellään.

Molemmissa rikoksissa nainen käytti hyväkseen työtehtäväänsä. 

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 48-vuotiaan naisen kahdesta törkeästä kavalluksesta vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Taustalla vaikuttivat naisen aiemmat rikostuomiot.

Oikeus määräsi naisen maksamaan kavaltamansa rahat takaisin urheiluseuralle ja kaupungille.

20-vuotias tytär sai puoli vuotta ehdollista vankeutta rahanpesusta ja naista avustanut 65-vuotias mies vuoden ehdollista vankeutta törkeästä rahansapesusta ja huumausainerikoksesta.

Lue myös: