Mainos

Iso koira hyökkäsi pikkukoiraa ulkoiluttaneiden tyttöjen päälle – puraisi 13-vuotiasta rintaan

13-vuotiaiden kaksossiskosten lenkki sai eilen ikävän lopun, kun isokokoinen koira syöksyi heitä kohti vihaisena. Koiran hyökkäys tapahtui Pohjanmaalla.

Tytöt päättivät nostaa pienen koiransa syliin, jotta vihaiselta vaikuttanut, vapaana oleva koira ei pääsisi sen kimppuun. 

– Olimme kahdeksan kuukautta vanhan pentukoiramme kanssa ulkoilemassa, kun huomasimme kauempana ison koiran irti. Se tuli lähemmäs ja tuijotti koko ajan koiraamme. Päätimme nostaa pennun syliin, jolloin koira lähti hyökkäämään, 13-vuotias tyttö kertoo MTV Uutisille.

Koira kuitenkin hyökkäsi tytön päälle. 

– Se yritti purra koiraamme, mutta kun se ei ylettänyt, se puraisi minua rintaan. Onneksi siskoni oli mukana, hän nappasi koiraa turkista kiinni ja veti maahan ja sai pidettyä sen siinä.

Tytöt huusivat apua, jolloin koiran omistaja saapui paikalle.

– Hän komensi koiraa ja vei sen lopulta pois. Me soitimme heti vanhemmillemme, jotka päättivät tilata paikalle poliisin ja ambulanssin. Myös omistaja saapui paikalle selvittämään tilannetta.

Isä: Poliisin reaktio vähättelevä

Isä kertoo saaneensa puhelun hätääntyneiltä, itkeviltä tyttäriltään.

– Olin itse pelimatkalla monen tunnin ajomatkan päässä kotoa. Sanoin tytöille, että nyt ette lähde minnekään vaan odotatte, että poliisi ja ambulanssi tulevat paikalle. Tilanne säikäytti todella pahasti, isä kertoo MTV Uutisille. 

Isän mukaan poliisin reaktio tuntui vähättelevältä. 

– Tuntui, kuin poliisi olisi tiennyt koiran ja sen omistajan ja tätä kautta yrittänyt vähätellä tapahtunutta. Mielestäni tällaiset tapaukset pitää aina ottaa vakavasti. Mitä, jos tyttäreni tai vaikka vaimoni olisi ollut paikalla yksin?

Poliisi vahvistaa

Poliisi vahvistaa koiran hyökkäyksen.

– Tällainen tapahtumaketju on kirjattu viikonlopulta Vimpelissä. Sen pohjalta selvitetään nyt, onko asiassa aihetta kirjata varsinainen rikosilmoitus. Vielä sellaista ei ole tehty, rikoskomisario Sakari Palomäki Lapuan poliisilaitokselta sanoo MTV Uutisille.

Rikoslain mukaan henkilö, joka tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta jättää asianmukaisesti vartioimatta ihmisille vaarallisen eläimen, josta hän on vastuussa, syyllistyy eläimen vartioimatta jättämiseeen.

Rangaistuksena kyseisestä rikoksesta voidaan tuomita sakkoon. Tuomioistuin voi lisäksi määrätä eläimen tapettavaksi, jos se on eläimen vaarallisuuden vuoksi perusteltua.

Koiranpentu on kunnossa

13-vuotias tyttö on erittäin kiitollinen siskolleen, joka oli paikalla ja rohkeasti nappasi isosta koirasta kiinni.

– En usko, että olisin kovinkaan kauan jaksanut pitää pentuamme ilmassa niin korkealla. Pelottaa, mitä sille olisi käynyt, jos olisin ollut yksin. 

– Lopulta vammani eivät olleet niin pahoja kuin miltä tapahtumapaikalla oli näyttänyt, kun verta tuli siellä. Pintahaavoiksi lasketut vammat puhdistettiin ja jäykkäkouristusrokotus varmistettiin, tyttö kertoo.

Nyt kotiin päässyt tyttö kertoo koiranpennun olevan kunnossa. 

– Se vaikutti tapahtumapaikalla pelokkaalta, mutta nyt kotona leikkii jo ihan normaalisti. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.