Tätäkin tapahtuu: Nainen, persilja ei kuulu vaginaan – älyttömällä kuukautiskikalla mahdollisesti hengenvaaralliset seuraukset

8:23
Vaihtoehtohoidot voivat koitua kohtaloksi!

Kerroimme aiemmin, miten brittilääkärit ovat joutuneet varoittelemaan naisia tunkemasta pikkutuhman muotoisia kylpypommeja vaginaansa. Lista asioista, joita ei kannata alapäähänsä tunkea, on kuitenkin pidempi, kertovat brittimediat Metro UK ja Independent.

Vaginaan ei pitäisi työntää esimerkiksi persiljaa, vaikka esimerkiksi Marie Claire -naistenlehti suositteli sitä artikkelissaan kuukautisten tulon nopeuttamiseen.

– Jos sinulla on vaikeuksia keksiä persiljaan perustuvia ruokalajeja, älä huoli – tehokkaimmat muodot ovat persiljatee ja persiljan työntäminen vaginaan, kirjoitettiin artikkelissa brittimedioiden mukaan.

Artikkeli on sittemmin poistettu, mutta Google-haku paljastaa, että monet muutkin ei-lääketieteelliset tahot kertovat persiljan toimivan keinona kuukautisten tulon nopeuttamiseen ja abortointiin.

Persiljan ajatellaan edistävän veren virtausta kohtuun ja aiheuttavan kohdun supistelua, mikä saisi aikaan kuukautisten tulon ja jopa keskenmenon. Persiljaa ei suositellakaan syötäväksi raskauden aikana – kuten ei näitäkään ruoka-aineita.

Pahimmillaan tappava metodi 

Siinä missä persiljaa sisältävien tuotteiden syönti on turvallista, mikäli ei odota lasta, ei yrtin tunkemista vaginaan suositella missään tapauksessa. Viime vuonna argentiinalainen nainen kuoli käytettyään persiljaa abortointimenetelmänä, kertoo Newsweek.

Kyseinen nainen ei ole ainut persiljaa keskenmenon aikaansaamiseksi käyttänyt. Vuonna 2003 julkaistu tutkimus listasi persiljan yhdeksi yleisimmistä abortointiin käytetyistä yrteistä. Vaginaan tungettuna persilja altistaa tulehduksille ja hengenvaaralliselle toksiselle sokkioireyhtymälle.

Brittimedioiden haastattelemat lääkärit muistuttavat, ettei vaginaan pitäisi tunkea yrttejä. Kaikki, mitä vaginaan laittaa, olisi saatava sieltä myös ulos.

Kuukautisia voi siirtää turvallisemminkin

Jos kuukautistensa tuloa haluaa nopeuttaa, kannattaa se tehdä lääketieteen turvallisiksi osoittamin keinoin. Esimerkiksi ehkäisypillerien avulla kuukautiskiertoa on mahdollista muuttaa, minkä lisäksi e-pillerit muuttavat kuukautiset usein lyhyemmiksi, niukemmiksi ja kivuttovammiksi.

Mikäli ehkäisypillereitä ei käytä, voi kuukautisia siirtää parilla viikolla noretisteroni- ja lynesteroli-nimisillä keltarauhashormonivalmisteilla, kertoo Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS.

Aborttia ei yhdenkään ammattitaidottoman henkilön tai raskaana olevan naisen itse tulisi tehdä, sillä tällöin toimenpide on vaarallinen. Abortointiin ei tulisi käyttää myöskään vääriä tai vaarallisia menetelmiä, kuten vieraita esineitä epähygieenisissä olosuhteissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja