Tästäkin lääkäri joutuu varoittamaan: Älä laita kylpypommia vaginaasi – oli se pikkutuhman muotoinen tai ei

1:53
Miten ystävänpäivää vietetään Suomessa? Katso video!

Britanniassa lääkärit varoittavat, ettei kylpypommeja pidä missään nimessä käyttää sisäisesti – olivat ne pikkutuhman muotoisia tai eivät.

Värikkäät kylpypommit värjäävät kylpyveden upean väriseksi ja tekevät kylpyhetkestä entistä hauskemman. Nyt lääkärit ovat kuitenkin joutuneet varoittamaan eräästä yllättävästä vaarasta, johon erään kosmetiikkaliikkeen uusi ystävänpäivämallisto voi johtaa.

Kylpypommeja ei missään nimessä pidä pistää vaginaan, anaaliin tai suuhun, lääkärit varoittavat.

Brittilehdet Metro ja Mirror ovat uutisoineet lääkäreiden varoituksesta sen jälkeen, kun kosmetiikkamerkki Lush julkaisi ystävänpäivämallistonsa.

Malliston kylpypommit ovat saaneet muotonsa esimerkiksi banaanin, persikan ja munakoison mukaan. Niitä myydään myös Suomessa 7,95–12,50 euron hintaan.

Kasviksilla emojeista tuttu kaksoismerkitys

Monet pikkutuhmia viestejä älypuhelimillaan lähettelevät varmasti tietävät, että varsinkin persikka- ja munakoisoemojeilla viitataan seksiin. Munakoiso viittaa penikseen, persikka takapuoleen.

Pikkutuhmat Lushin kylpypommit saattavatkin herättää huvitusta, mutta ne ovat myös herättäneet huolta siitä, ettei niitä käytetä alkuperäisen tarkoituksen mukaisesti.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Okei, miettikö Lush tämän todella loppuun saakka? Tulee olemaan vähintään yksi typerys, joka yrittää käyttää munakoisokylpypommia dildona. Älkää viitsikö, se tulee tapahtumaan, eräs käyttäjä twiittasi.

Älä laita kylpypommia vaginaan – voi johtaa tulehdukseen

Brittimedioissa muistutetaan, ettei munakoiso-, persikka-, banaani- tai mitään muitakaan kylpypommeja pidä missään nimessä käyttää seksilelujen tavoin tai laittaa vaginaan, peräaukkoon tai suuhun.

Seurauksena voi olla terveysongelmia.

Royal College of Obstetricians and Gynaecologistsin edustaja Vaness Mackay kommentoi Metrossa, että kylpypommin laittaminen vaginan sisään voi häiritä sen herkkää bakteeritasapainoa.

– Tämä luonnollinen bakteeristo auttaa suojaamaan vaginaa ja sen häiritseminen voi johtaa ärsytykseen ja tulehdukseen, kuten bakteerivaginoosiin tai hiivatulehdukseen, Mackay sanoo.

Asiantuntija myös muistuttaa, ettei vaginaa pidä koskaan pestä millään sisältä. Vaginan ulkopuoli olisi kuitenkin hyvä pestä päivittäin hajustamattomalla saippualla tai alapesuun tarkoitetulla pesuaineella.

Lähteet: Metro, MirrorLush

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja