Nainen pelasti kilpikonnan tieltä – tunnistesiru paljasti superyllätyksen 19 vuoden takaa

1:09
Entäs nämä kilpikonnat: Muistatko legendaariset Kinder-kilpparit?

Suokilpikonna päätyi villieläimiä pelastavaan instituuttiin, missä se yllättäen tunnistettiin. Sama konna oli pelastettu myös 19 vuotta aiemmin!

Onnekas sattuma toi pelastuneen kilpikonnan takaisin pelastajiensa luo. New Jerseyssä tietä ylittänyt kilpikonna päätyi villieläimiä pelastavaan instituuttiin, kun huolestunut ohikulkija poimi sen autotieltä mukaansa, kertoo NBC Philadelphia.

– Kun konna löytyi, kummallakaan puolen tietä ei ollut selvää käyntiä suoalueelle. Joten emme ole varmoja, miksi se oli siellä, instituutin edustaja Devin Griffiths sanoo.

Keskus otti konnan vastaan ja havaitsi pian tuntevansa sen: kyseessä oli sama amerikkalainen suokilpikonna, jonka munan keskus pelasti 19 vuotta aiemmin.

Kun konnan muna pelastettiin vuosikausia sitten, eläimen niskaan asetettiin siru. Tämän avulla vanha tuttu tunnistettiin uudelleen.

Saanut vuosien aikana kaksi vammaa

Konna oli hyvässä kunnossa ja terve. 19 vuoden aikana suokilpikonna oli saanut kaksi vammaa: toisen kilpensä päälle ja toisen sen alaosaan. Ne saattoivat olla veneen potkureiden tekosia. Kumpikin vamma oli kuitenkin parantunut hyvin.

Keskus teki erikoisvieraastaan julkaisun sosiaaliseen mediaan.

– Kun ajattelee kaikkia niitä amerikkalaisia suokilpikonnia, jotka eivät selviä, tämä tyttö edustaa toivoa. Sen matka on todistus ratkaisevasta suojelutyöstä, jota teemme, ja roolista, joka meillä on näiden uskomattomien olentojen tulevaisuuden varmistamisessa, instituutti hehkutti Facebookissa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"On ihastuttava kokemus nähdä, että työmme kantaa hedelmää"

Griffithsin mukaan oli hienoa nähdä, että keskuksen työllä on merkitystä.

– On ihastuttava kokemus nähdä, että työmme kantaa hedelmää, hän sanoo.

Naaraskonnat jäävät toisinaan auton alle, kun ne tulevat munimaan. Jos tiellä kohtaa amerikkalaisen suokilpikonnan, sen voi auttaa tien yli nostamalla. konnien esiintymisalueella kannattaa myös ajaa hillittyjä nopeuksia.

Tieltä löytynyt konna on palautettu suolle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja