Perheen kilpikonna karkasi, löytyi puoli vuotta myöhemmin – oli edennyt huikeat 322 metriä

Leanna Morris sai karanneen kilpikonnansa takaisin puoli vuotta myöhemmin. Hupaisan tarinasta tekee se, ettei Tallulah-konna ollut kadonnut kovin kauas.

Kun englantilaisen Leanna Morrisin perheen lemmikkikilpikonna katosi, Morris oli surullinen. Heinäkuussa 2017 tutulla pihalla aikaa viettänyt Tallulah-kilpikonna pääsi pakenemaan aidassa olleen reiän vuoksi.

Morris käytti viikkoja etsien rakasta lemmikkiään lähialueilta. Etsinnät ja kilpikonnasta tehdyt julisteet eivät kuitenkaan auttaneet.

– Noin kuukauden kuluttua ajattelin, ok, minun pitää panna sen tavarat pois. Joten laitoin sen kopperon pois. Otin lampun alas. Pistin ruoat pois. Se tuntui tyhjältä, Morris kertoi CBC:n radio-ohjelmassa.

Tallulahin löysivät paikallisen koulun oppilaat

Tallulah, 9, ei kuitenkaan ollut kadonnut lopullisesti. Se palasi harharetkiltään maailman tietoisuuteen tammikuussa 2018 – siis puoli vuotta katoamisensa jälkeen!

Koulun oppilaat löysivät Tallulahin. Jos kuva ei näy, katso  se täällä.

Tallulahin löysivät paikallisen koulun oppilaat, jotka toimittivat sen löytöeläintaloon. Morris oli onnekseen varustanut kilpikonnan mikrosirulla; eläinsuojan työntekijät skannasivat Tallulahin niskan, ja se pääsi takaisin kotiinsa.

Entistä hupaisamman tarinasta tekee se, ettei Tallulah ollut kadonnut kovin kauas. Se oli suuren, puolen vuoden pakoretkensä aikana edennyt 322 metrin päähän.

– Jos olisi mennyt tien yli, olisi vienyt alle minuutin päästä kohtaan, jossa se oli. Sillä meni ikuisuuksia päästä sinne, Morris kommentoi.

Tallulah matkasi huikeaa 0,00002 kilometrin tuntivauhtia

Telegraph-lehden laskelman mukaan konna matkasi huikeaa 0,00002 kilometrin tuntivauhtia, ja matkan taittaminen vei 4368 tuntia.

Tallulah jäi eläinlääkärin hoidettavaksi toipumaan koettelemuksestaan. Arvoitukseksi jäänee ainakin se, miten Tallulah onnistui köpöttelemään ruuhkaisen tien yli jäämättä auton alle.

Omistajan mukaan on harhaa kuvitella, että kilpikonnat olisivat aina hitaita; lämpimällä säällä ne voivat liikkua melko rivakasti.

– Ne ovat kuin pikkuisia torpedoja.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja