Iäkäs kilpikonna karkasi kotoa – näin pitkälle se pääsi ennen löytymistään

0:40

Satavuotias maakilpikonna karkasi kotoaan. Konna löytyi viikon päästä 1,6 kilometrin päästä kotoaan.

Yllä olevalla videolla suomalaisen Kajsan tarinaa. Hän etsii edelleen kadonnutta koiraansa. Lue lisää!

Jopa 100-vuotiaaksi arvioitu maakilpikonna, Fred, löytyi hyvässä kunnossa sen karattua kotoaan. Viikon karkumatkan aikana kilpikonna oli edennyt 1,6 kilometriä. Konnan keskivertonopeuden onkin arveltu olleen noin 0,0097 km/h.

Fred-konnan havaitsi autoilija, joka melkein ajoi sen yli. Autoilija nappasi karkurin kyytiinsä ja vei sen kotiinsa. Kun hän luki paikallislehdestä konnan katoamisesta, hän palautti sen omistajille Terry, 86, ja Sue Phelpsille, 73.

"En voi kiittää tarpeeksi"

Fred on ollut Terryn omistuksessa jo yli 30 vuotta. Sen löytymisestä uutisoivat useat uutissivustot, muun muassa Mirror ja Metro.

– En voi kiittää Fredin pelastajaa tarpeeksi. En ole saanut nukuttua sen jälkeen, kun se katosi, Terry totesi sivustojen mukaan.

– Meillä on ollut se yli 30 vuoden ajan, ystävillämme oli se yli 30 vuotta ennen sitä ja jollain muulla ennen heitä. Luulemme, että sen pitää olla vähintään yhdeksissäkymmenissä, ja hyvin mahdollisesti 100-vuotias tai vanhempi.

Pariskunta oli yrittänyt etsiä konnaa yhdessä naapurien kanssa. He jakoivat etsintäkuulutuksia postilaatikoihin ja pyysivät lähialueella asuvia tarkistamaan pihansa. Myös sosiaalisessa mediassa kadonnutta kilpparia etsittiin ahkerasti.

Korkeasta iästään ja hitaan eläimen maineesta huolimatta takapihan aitauksestaan pakoon pötkinyt Fred pääsi kuitenkin etenemään karkumatkallaan viikon ajan ennen kuin se löydettiin. 168 tunnin karkumatkan aikana konna oli edennyt mailin eli noin 1,6 kilometriä.

Aiemmin on kerrottu myös 9-vuotiaan Tallulah-konnan puoli vuotta kestäneestä karkumatkasta. Tallulah oli suuren pakoretkensä aikana edennyt 322 metrin päähän.

Lähteet: MirrorMetro

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja