Nainen pahoinpiteli toisen sunnuntaisaunan jälkeen Kajaanissa – mies kuvasi alastoman uhrin höykytystä ja jakoi videon WhatsAppiin

Kainuun käräjäoikeus antoi tuomion tapauksesta, jossa nainen tuli toisen naisen pahoinpitelemäksi viikonlopun vieton yhteydessä Kajaanissa. Uhri oli tilanteessa alasti, ja paikalla ollut mies kuvasi välikohtauksesta videon. Pahoinpitelijän lisäksi myös kuvaaja tuomittiin.

Välikohtausta edelsi naisten ja kahden miehen yhteinen viikonloppu. Nelikko oli viettänyt yhdessä aikaa, ja alkoholiakin oli juotu. Sunnuntaiaamuna ainakin osa seurueesta oli päättänyt saunoa.

Pahoinpitelyn uhriksi joutunut nainen kertoi oikeudessa, että ennen välikohtausta hän oli mennyt suihkuun. Sieltä päästyään hän joutui toisen naisen hyökkäyksen uhriksi. Hän oli vielä tuolloin alasti.

Pahoinpitelijä veti häntä hiuksista, kaatoi hänet maahan, painoi lattiaa vasten ja löi pään alueelle. Uhri pyysi naista lopettamaan useita kertoja, ennen kuin väkivalta päättyi.

Tilannetta seurasi vierestä toinen paikalla olleista miehistä, joka ei ainakaan tuomion perusteella puuttunut tilanteeseen. Sen sijaan hän kuvasi välikohtauksesta videota puhelimellaan. Välikohtauksen jälkeen mies jakoi videota muun muassa WhatsAppissa useille henkilöille. Oikeudessa mies kuvaili naisten välistä kamppailua ”kissatappeluksi”.

Kuvaamisen takia miestä syytettiin oikeudessa salakatselusta. Mies myönsi syytteen oikeaksi ja sai 500 euron suuruiset sakot. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille 1500 euron korvaus henkisestä kärsimyksestä, joka videon jakamisesta oli uhrin mukaan aiheutunut.

Pahoinpitelijä halusi saada uhrin "käyttäytymään"

Myös alastoman naisen kimppuun käynyt nainen myönsi tekonsa oikeudessa, mutta hänen mukaansa kyse oli korkeintaan lievästä pahoinpitelystä. Lisäksi hän väitti, että suihkussa ollut nainen olisi ennen välikohtausta lyönyt häntä nyrkillä takaraivoon. Tästä ei oikeuden mukaan ollut näyttöä, eikä tekoakaan katsottu lieväksi.

Sen sijaan oikeudessa kuultiin selvitystä siitä, että nainen olisi käyttäytynyt muuten ikävästi ja läpsinyt muita. Tästä kertoivat pahoinpitelijä sekä toinen paikalla olleista miehistä. Pahoinpitelijän kertomuksen mukaan koko riita oli seurausta uhrin provosoinnista. Hän kertoi, että oli halunnut "saada naisen käyttäytymään". Uhri puolestaan kertoi, että pahoinpitelijä oli mustasukkainen silloisesta miesystävästään.

Osapuolten eriävistä näkemyksistä huolimatta Kainuun käräjäoikeus katsoi ainoastaan pahoinpitelijän olevan vastuussa väkivallasta ja tuomitsi hänet 40 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen. Naiselle jäi sakoista maksettavaksi 720 euroa.

Tapahtumiin ja niiden jälkiselvittelyihin liittyen pahoinpitelyn uhriakin syytettiin pahoinpitelystä sekä laittomasta uhkauksesta ja kunnianloukkauksesta.

Pahoinpitely- ja uhkaussyytteet kaatuivat, mutta naisen katsottiin syyllistyneen kunnianloukkaukseen, sillä hän oli käyttänyt pahoinpitelijästään alatyylisiä ja halventavia nimityksiä. Hän ei kuitenkaan saanut rangaistusta, sillä molemmat naisista olivat nimitelleet toisiaan ja käräjäoikeuden arvion mukaan solvaukset oli heitetty kiihtyneessä mielentilassa tapahtuman jälkeen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.

Aiemmin tapauksesta uutisoi Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat