Mainos

Mies vitsaili baarissa alaikäisestä tyttöystävästä tuntemattomille - turpaan tuli

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 38-vuotiaan miehen pahoinpitelystä ehdolliseen vankeuteen ja tuhansien eurojen korvauksiin. 38-vuotias ei ymmärtänyt keski-ikäisen miehen puheita alaikäisestä tyttöystävästä vitsiksi.

Tapahtumat 6. kesäkuuta 2014 alkoivat Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevasta Fantasy Club-ravintolasta.

Asianomistaja oli ollut humalassa, eikä tarkoin muistanut tapahtumia.

Mies oli istunut kolmen vieraan mieshenkilön pöytään, jossa oli keskusteltu internet-sivuista ja pedofiileistä. Yksi pöydässä istuvista oli kertonut kuuluvansa pedofiilejä jäljittävään ryhmään.

Asianomistaja oli todennut, että hänellä oli 12-13-vuotias tyttöystävä. Mies myönsi provosoineensa pöytäseuruetta tahallaan.

Syytetyn mukaan mies oli kehuskellut sillä kuinka tyttö nautti rakastelusta. 38-vuotias mies oli useaan otteeseen kysynyt oliko mies tosissaan. Asiasta oli syntynyt suukopua.

Uhri sanoi myöhemmin tarkentaneensa, että hän oli itsekin ollut alaikäinen tapaillessaan tyttöä.

Toisenlainen käsitys

38-vuotias sanoi oikeudessa, että hänelle oli jäänyt käsitys puheiden 13-vuotiaasta tyttöystävästä olevan totta. Hän ei muistanut, että uhri olisi vitsaillut tai tai tarkentanut olleensa itsekin nuori tyttöystävästä puhuessaan.

Pöytäseurueeseen kuuluneet kaksi todistajaa olivat myös jääneet siihen käsitykseen, että mies oli seksisuhteessa alaikäisen kanssa.

Kertomukset pahoinpitelystä erosivat, mutta käräjäoikeuden päätelmien mukaan seurue oli poistunut ravintolasta valomerkin jälkeen yhtä aikaa.

Uhri oli kertonut kovasta nyrkinlyönnistä, joka kaatoi hänet. Sen jälkeen häntä oli potkittu. Potkut toivat 38-vuotiaalle syytteen törkeästä pahoinpitelystä.

Syytetyn mukaan avokämmenlyöntejä oli kaksi, eikä potkuja lainkaan. 

Oikeus päätyi todistajien kertomusten perusteella siihen, että uhria ei potkittu ja lyöntejä oli kaksi. Uhrin poski murtui, joten oikeus katsoi ainakin toisen lyönnin voimakkaaksi nyrkiniskuksi.

Todistajat kertoivat uhrin huitoneen, mutta syytetyn vetoamasta hätävarjelutilanteesta ei ollut kyse.

Syyte törkeästä pahoinpitelystä hylättiin, mutta 38-vuotias tuomittiin pahoinpitelystä.

38-vuotias myönsi päreidensä palaneen ja hän oli laittanut miehestä ravintolassa ottamansa kuvan Facebook-seinälleen otsikolla pedofiili, mikä toi tuomion kunnianloukkauksesta.

Ehdollista vankeutta

Käräjäoikeus päätyi 6 kk mittaiseen ehdolliseen vankeuteen.

38-vuotias joutuu maksamaan uhrille kivusta ja särystä sekä tilapäisestä haitasta 1800 euron korvaukset. Miehen kasvot jäivät jossain määrin toispuoleiseksi, jonka takia 38-vuotiaan on maksettava 1500 euroa korvauksia.

Myös valokuvan ja pedofiili-tekstin julkaisemisen aiheutti kärsimystä, jonka käräjäoikeus arvioi 2000 euroksi.

Lisäksi 38-vuotiaan on korvattava uhrin noin 1600 euron oikeudenkäyntikulut sekä rikkoutuneen sähkötupakan arvo, 60 euroa.

Yhteensä korvaukset olivat siis vajaa 7000 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.