Mainos

Nainen kuntoili 1 460 päivän ajan – mitä kokemus opetti?

Yli neljän vuoden ajan joka ikinen päivä kuntoillut nainen paljastaa kokeilun opettaneen hänelle paljon – ennen kaikkea hänestä itsestään. 

Kun Wanda Thibodeaux päätti ryhtyä kuntoilemaan, hän halusi mahtua housuihinsa. Hän halusi olla terveempi ja näyttää hyvää esimerkkiä lapsilleen.

Lupauksen antamisesta on nyt 1460 päivää ja lupaus on pitänyt. Hän on liikkunut yli neljän vuoden ajan ilman yhtäkään lepopäivää. Nainen paljastaa nyt, minkälaisia asioita hän oppi pitkän kuntokuurinsa aikana.

1. Rankkuus ei ole pysyvää

Kun nainen teki päätöksen kuntoilun aloittamisesta, hän oli todella huonossa kunnossa. Hän ei jaksanut liikkua pariakymmentä minuuttia kauempaa tai nostella edes viiden kilon painoja. Pian hän huomasi kuitenkin jaksavansa enemmän. Hän hankki isompia painoja ja juoksi puolimaratonin.

– Joskus koko syy siihen, miksi jokin asia on rankkaa, on yksinkertaisesti se, ettet ole tehnyt sitä aiemmin, Thibodeaux toteaa.

2. Kaikki ei aina ole kiinni tahdonvoimasta

Päivittäinen kuntoilu paljasti naiselle myös sen, ettei kaikki todellakaan ollut kiinni tahdonvoimasta. Täydellisistä suunnitelmista tai mantrojen hokemisesta huolimatta kaikki ei aina sujunut odotetulla tavalla. Mikään määrä positiivisuutta ei voinut korvata lepoa. Se mitä jaksat tehdä, riippuu täysin päivästä, eikä sen takia kannata soimata itseään.

– Se ei ole, mitä sinun pitäisi pystyä tekemään – se on ennakkokäsitystä. Se on rajojen kokeilemista selvittääksesi, mitä pystyt oikeasti tekemään – se on todellisuutta.

3. Sinun ei tarvitse seurata, mitä muut tekevät

Moni meistä vertaa itseään muihin kuuluakseen joukkoon tai tunteakseen itsensä normaaliksi. Valitettavasti normaali ei ole aina parasta juuri sinulle. Thibodeaux kertoo ymmärtäneensä, että jokaisen tulisi katsoa peiliin ja ottaa selvää, mikä on parasta juuri sinulle ja mitä juuri sinä tarvitset.

4. On ihan ok pitää taukoa

Vaikka nainen kertoo kuntoilleensa 1460 päivän ajan joka päivä, se ei suinkaan tarkoittanut sitä, että hän olisi tehnyt sen joka päivä täysillä. Joskus rauhallinen joogatunti oli kehon kannalta paljon parempi vaihtoehto kuin intensiivinen kuntosalitreeni. Keho ja mieli tarvitsevat välillä taukoa, jotta ne voivat toimia taas entistä paremmin.

– Me unohdamme tämän kulttuurissa, joka kannustaa ylitöihin, joka näkee työn statuksena ja turvana. Mutta jos emme lopeta, lopulta, sydämemme murtuu. Se on totta niin emotionaalisessa kuin fyysisessäkin mielessä, nainen muistuttaa.

5. Ole läsnä – aina

Vaikka päivittäinen kuntoilu voikin puuduttaa, nainen kehottaa olemaan läsnä. Vaikka olisitkin tehnyt satoja punnerruksia, keskittymisen herpaantuminen on virhe, johon ei kannata sortua.

– Ehkä olet tehnyt 8349 punnerrusta. Mutta miltä juuri tämä tuntuu? Et tule kokemaan sitä enää koskaan uudelleen. Analysoi sitä. Tunne se. Nauti siitä, Thibodeaux kehottaa.

Lopputulos

Kaiken kaikkiaan kuntoiluhaaste opetti Thibodeauxia tekemään aina parhaansa, sekä kiinnittämään huomiota niin itseensä kuin muihin. Se opetti arvostamaan elämään ilman, että mitään otetaan itsestäänselvyytenä.

– Se opetti minulle rohkeutta ja joustavuutta. Palasin joka päivä uudelleen oppitunnille, joka muokkasi sitä, mitä teen, auttoi muistamaan, kuka olen ja mitä haluan.

Nainen uskookin, että nämä 1460 päivää olivat vasta alkua.

Oma kuntokuuri on hyvä laittaa liikkeelle vaikka tällä helpolla työpistejumpalla.


Lähde: INC

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.