Mainos

Nainen havaitsi rintasyövän poikkeavalla tavalla – olisi voinut jäädä helposti huomaamatta

Jos nainen olisi tutkinut rintansa kuten yleisesti kehotetaan, rintasyöpä olisi voinut jäädä huomaamatta. 

Naisia kehotetaan tutkimaan rintansa säännöllisesti rintasyövästä kertovien kyhmyjen varalta. Aina pelkkä nopea rintojen läpikäyminen suihkun yhteydessä ei kuitenkaan riitä. Tämän huomasi Hayley Browning, joka havaitsi oman rintasyöpänsä melko poikkeavalla tavalla.

Nyt nainen haluaa kertoa tarinansa varoittaakseen kaikkia naisia rintasyövän huomaamattomista oireista. Niiden löytäminen voi pelastaa henkesi.

Tarkista rinnat sekä seisten että maaten

Browling havaitsi kyhmyn vahingossa lepuuttaessaan kättään vasemman rintansa päällä. Aluksi nainen tunsi vain kipua, kunnes hän havaitsi kohouman ja totesi sen kyhmyksi. Paniikkireaktion löydöksestään saanut nainen kiiruhti lääkäriin, jossa epäilykset osoittautuivat oikeiksi. 

– Kolme viikkoa sitten minulla diagnosoitiin rintasyöpä. Pystyin tuntemaan kyhmyn ainoastaan silloin, kun olin makuulla. Kun nousin pystyyn, se katosi, nainen kertoo Facebookissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Naisen mukaan monet oppaat kehottavat naisia tutkimaan rintansa suihkussa, mutta hänen tapauksessaan kyhmy oli muodoltaan sellainen, että se tuntui ainoastaan makuulla. Edes lääkäri ei pystynyt tuntemaan kyhmyä muuten kuin makuuasennossa. Jos hän olisi noudattanut virallisia neuvoja, syöpä olisi saattanut jäädä huomaamatta.

Levittääkseen tietoa tästä tärkeästä asiasta Browling julkaisi aiheesta Facebook-päivityksen, jota on jaettu muutamassa päivässä jo yli satatuhatta kertaa.

– Tämä on kehotus kaikille naisille tarkistuttamaan kyhmyt sekä maaten että seisten.

Nainen on onnellinen siitä, että ihmiset ovat ottaneet hänen sanomansa vakavasti ja haluavat levittää tietoisuutta tästä rintasyövän oireesta.  

– Vaikka auttaisimme vain yhtä henkilöä jollain tapaa, se on ollut sen arvoista, nainen muistuttaa.

Lähde: Dailymail 

***Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.