Jayne löysi syöpäkasvaimen rinnastaan Facebookiin jaetun poikkeuksellisen vinkin avulla: "Olen ikuisesti kiitollinen"

Facebookiin jaettu nuoren naisen neuvo pelasti lopulta viisikymppisen Jayne Dandyn: poikkeava tapa tutkia rinnat paljasti syövän.

Englantilainen Jayne Dandy, 51, kertoo olevansa ikuisesti kiitollinen syövästä selvinneelle Hayley Browningille, joka kertoi Facebookissa vuosi sitten poikkeavan tavan, jolla omat rinnat kannattaa tutkia. Hayleyn vinkin ansiosta Jayne kertoo löytäneensä syöpäkasvaimen rinnastaan.

– Olen ja tulen olemaan ikuisesti kiitollinen Hayley Browningille siitä, että hän jakoi tarinansa Facebookissa tuona kohtalokkaana päivänä, Jayne sanoo.

Maaten tutkiminen paljasti syövän

Hayley kertoi Facebookiin kirjoittamassaan julkaisussa seuranneensa aina lääkärien ohjeita ja tutkineensa rintansa mahdollisten kyhmyjen varalta seisoen suihkussa. Tutkiessaan kerran rintojaan makuuasennossa kotona, Hayley löysi kyhmyn, jota ei tuntunut seisoessa.

Tuo kyhmy paljastui myöhemmin syöväksi.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Julkaisu pelasti Jaynen hengen

Sadat tuhannet naiset, mukaan lukien Jayne, näkivät Hayleyn kirjoituksen. Jayne kertoo, ettei olisi tutkinut rintojaan myös makuuasennossa, ellei olisi nähnyt nuoren naisen julkaisua.

– Otin välittömästi yhteyttä Hayleyyn kiittääkseni häntä tarinansa jakamisesta ja kertoakseni hänelle, että hänen julkaisunsa oli todennäköisesti pelastanut henkeni, Jayne sanoo.

– Tästä syystä mielestäni on tärkeää, että Hayleyn viesti menee maailmalle ja rohkaisee ihmisiä tarkistamaan itsensä säännöllisesti ja siten mahdollisesti pelastaa henkiä – se toimi minulle.

(Juttu jatkuu videon jälkeen.)

Miten rinnat tulisi oikeaoppisesti tutkia? Katso ohjeet videolta!


Kyhmy oli aggressiivinen syöpä

Löydettyään kyhmyn rinnastaan Jayne varasi ajan lääkärille. Vain viikkoa myöhemmin lääkäri varmisti, että naisella oli aggressiivinen rintasyöpä – siitä huolimatta, ettei viisikymppisellä ollut mitään oireita ennen diagnoosia.

– En tupakoinut, en juonut alkoholia ja olin todella aktiivinen. En tuntenut itseäni silloin kipeäksi tai araksi, mikä oli todella outoa, hän kertoo.

Rinnanpoistoleikkaus ja kemoterapia ovat kuitenkin nyt tehonneet: viimeisin mammografia osoitti, että Jaynella ei ole enää syöpää.

Julkaisu pelastanut jo useita henkiä

Hayley kertoo, että hänen julkaisunsa jälkeen jopa kolmekymmentä naista on ottanut yhteyttä kertoakseen, että he löysivät syövän hänen jakamansa poikkeuksellisen vinkin ansiosta.

– Kun kirjoitin julkaisun, en koskaan voinut kuvitellakaan sitä tavoittavuutta, jonka se sai ja siitä kiitos kuuluu jokaiselle ihmiselle, joka jakoi sen ja auttoi saamaan viestin laajalle, Hayley sanoo.

Lähteet: The Sun, Metro, Facebook

***

Miten tavallisen kyhmyn ja vaarallisen kasvaimen voi erottaa rinnoissa? Katso alla oleva video!

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja