Nainen halvaantui tehdessään vatsalihasliikkeitä – yllätti toipumisellaan jopa lääkärit: "Tuntuu, että se oli painajainen, josta olen herännyt"

Vuonna 2016 Marcelle Mancuso halvaantui kaulasta alaspäin. Nyt hän on toipunut täysin. 

Vuonna 2016 Marcelle Mancuso oli kuntosalilla treenaamassa. Brasilialainen Mancuso, 23, teki vatsalihasliikkeitä pää alaspäin roikkuen, kun hänen jalkojaan ilmassa kannatellut remmi katkesi.

Mancuson personal trainer ei kyennyt pitämään naista pystyssä. Hän löi takaraivonsa maahan. Samalla Mancuso menetti kyvyn liikuttaa käsiään tai jalkojaan.

– Lääkärit eivät tienneet, kävelisinkö enää koskaan, vai pysyisinkö sängyssä ikuisesti, Mancuso kertoi SWNS.comille.

Mancuson viides kaulanikama oli murtunut, ja kaksi muuta oli vahingoittunut. Naisella diagnosoitiin neliraajahalvaus eli tetraplegia.

Mancuso kykeni kolmen päivän kuluttua liikuttamaan sormiaan

Rankavauriot korjattiin, mutta Mancuson tulevaisuus oli silti epävarma. Hän kuitenkin osoitti kaikille, ettei suostu luovuttamaan!

Yllättäen Mancuso kykeni kolmen päivän kuluttua liikuttamaan sormiaan, ja viikon sisällä hän seisoi avustetusti. Rankan fysioterapian avulla hän alkoi kuntoutua – hitaasti, mutta varmasti.

– Annoin parhaani fysioterapiassa joka päivä. Ajattelin, että jos liikkeeni eivät palaudu, se ei olisi oma syyni, se olisi kohtalo. Olin valmis taistelemaan viimeiseen minuuttiin asti, Mancuso kuvailee.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Lääkärit olivat yllättyneitä toipumisestani"

– Lääkärit olivat yllättyneitä toipumisestani. Eräänä päivänä, kun olin lääkärin toimistossa kiittämässä lääkäriä, joka leikkasi minut, hän sanoi "älä kiitä minua, kiitä yläkerran ukkoa – tämä on hänen työtään", tarkoittaen jumalaa.

Nyt Mancuso on palannut kuntoilun pariin. Hän treenaa nyt kovempaa kuin aiemmin – ja tekee edelleen samaa vatsalihasharjoitetta, joka oli halvaannuttaa hänet.

– Joskus tuntuu, että se oli painajainen, josta olen herännyt, Mancuso kuvailee.

Hän elää täysin tavallista elämää.

– Olen oppinut arvostamaan elämän yksinkertaisimpia asioita, kuten sitä, että nousen sängystä ja kykenen harjaamaan hampaani ilman apua. Haluan auttaa ja inspiroida monia ihmisiä, jotka kokevat vaikeita aikoja.

***

2:29

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja