Näin yritetään pelastaa koronan kourissa kärvistelevä Suomi 48 tunnissa – virtuaalitapahtuma poikii ideoita, joilla edistetään terveyttä ja lisätään ihmisten välistä auttamista

5:50
MTV Uutiset Live otti selvää, millaisia vaikeuksia helsinkiläisyrityksillä on tällä hetkellä ja miltä tulevaisuus näyttää.

Kipeimmin korona on iskenyt ensi vaiheessa kulttuurin, matkailuun ja hyvinvointisektoriin. Kivijalkafirmat ovat ahtaalla, kun kiinteät kulut juoksevat eikä asiakkaita ole. Nyt kiperään tilanteeseen etsitään pikaisesti uusia innovaatioita.

Hack the crisis -haasteessa lukuisat suomalaisyritykset ja yritysvaikuttajat ideoivat selviytymiskeinoja koronaviruksen aiheuttamasta kriisitilanteesta mahdollisimman hyvin. Yhtenä osapuolena virtuaalitapahtumassa on Helsingin kaupunki, jonka yrityspalveluissa on nähty elinkeinoelämän ahdinko.

Esimerkiksi matkailuala on erityisen tiukoilla.

– Helsinki on merkittävä kongressikaupunki. Nyt kansainvälisiä vieraita vetävät tapahtumat on peruttu. Myös kulttuuritapahtumat on jouduttu perumaan koronan ja yleisökadon vuoksi, sanoo yrityspalveluiden päällikkö Ulla Tapaninen Helsingin kaupungilta.

Tapanisen mukaan nyt olemme nähneet koronavaikutusten ensimmäisen aallon yritystoiminnalle.

– Seuraavan vaiheen yritykset ovat niitä, joilla toimitusketjut ja tuotanto heikkenevät. Kolmannessa vaiheessa näemme aivan uusia yritystoiminnan muotoja, jos esimerkiksi alihankkijoita katoaa.

Tapaninen on perehtynyt virtuaalitapahtuman tuomiin uusiin innovaatioihin, joista valitaan myöhemmin sunnuntaina parhaat.

– Suurin joukko ideoista oli terveydenhuoltoon ja ihmisten terveydentilaan liittyviä. Myös yhteisöllisyyteen eli ihmisten auttamiseen liittyviä innovaatioita on ilahduttavan paljon. 

Vaikka korona onkin synkkä asia, yrityspalveluiden päällikkö Ulla Tapanisen mukaan 1 400 osanottajan virtuaalitapahtuma on tuonut paljon uusia ajatuksia ja ideoita kokoustamiseen.

– Koska tapahtuma on netissä, se saatiin pystyyn näin nopeasti. Uskon, että tämä tekee tulevaisuudessa myös kasvokkain tapahtuvista kokouksista tehokkaampia ja nopeampia. Ihmiset kokoontuvat yhteen vain silloin, kun todella tarvitaan.

Helsinkiläisyritysten vaikeuksista ja virtuaalitapahtumasta kerrotaan enemmän ylläolevalla videolla 

Lue myös: MTV seuraa viruksen etenemistä – katso täältä uusimmat tiedot koronatilanteesta

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja