Näin VTV aikoo voittaa kansalaisten luottamuksen Yli-Viikari-kohun jälkeen: "Tiettyä lipsumista on tapahtunut"

Miten luottamus Valtiontalouden tarkastusvirastoon palautetaan? Haastattelussa pääjohtajan sijainen 5:52
Näin Matti Okko kertoo VTV:n pyrkivän uskottavuuden palauttamiseen.

Valtiontalouden valvontavirasto VTV:n maineen ja luottamuksen palauttaminen Tytti Yli-Viikarin ympärillä pyörineen kohun jäljiltä vaatii hyvin systemaattisia toimia, arvioi VTV:n pääjohtajan sijainen Matti Okko.

Eduskunnan kansliatoimikunta esittää Tytti Yli-Viikarin irtisanomista. Asiasta päättää lopulta eduskunta.

Okko kertoo olevansa tyytyväinen kansliatoimikunnan päätökseen, koska se selkeyttää tilannetta. Hänen mukaansa Yli-Viikarin edellytykset palata aikaisempaan tehtäväänsä virastossa ovat merkittävästi heikentyneet.

”Tiettyä lipsumista on tapahtunut”

Matti Okko luettelee MTV Uutisten haastatteluissa useita tapoja, joilla virasto pyrkii lunastamaan takaisin kansalaisten luottamuksen. Hän kuvailee toimenpidesuunnitelmaa laaja-alaiseksi ja sen toimeenpanon käynnistyneen ripeästi.

Viraston pitäisi hänen mukaansa olla taloudenhoidossa esimerkillinen toimija. Vaikka virasto on hänen mukaansa toteuttanut perustehtäväänsä vastuullisesti, on syytä uudelleenarvioida myös resurssien käyttöä. Erityistä huomiota kiinnitetään hänen mukaansa siihen, että kaikki alkavat ja meneillään olevat valvonta- ja tarkastusprojektit saavat ansaitsemansa huomion.

– Tiettyä lipsumista on tapahtunut, että työaikaa on siirtynyt niistä pois, Okko kommentoi.

Kun VTV:lle valitaan uutta pääjohtajaa, korostuvat Okon mukaan valmiudet johtaa virastoa henkilöstönäkökulma huomioiden. Tärkeintä on kuitenkin kiinnostus ja tuntuma viraston toimialaan.

– Tulevan pääjohtajan tulee olla ensisijaisesti vastuullisen valtiotaloudenhoidon ystävä, Okko muotoilee.

Lue myös:

    Uusimmat