Näin valitset itsellesi täydellisen hajuveden

Parfyymia valitessa tulisi ajatella paitsi omaa persoonaansa, myös tuoksun käyttötarkoitusta. Entä minkä ohjeen antaa Hermèsillä kymmenen vuotta työskennellyt Jean-Claude Ellena?

Hermèsillä kymmenen vuotta työskennellyt Jean-Claude Ellena on luonut useita parfyymeja. Mies on kirjoittanut työstään myös kirjan. Nuorille parfyyminvalitsijoille Ellena antaa erikoisen neuvon: vältelkää mainoksia!

– Mainos kertoo, että tuote on olemassa, ei mitään muuta. Sinun täytyy haistaa tuotetta. Kun teet sen, kenties jotain tapahtuu sinun ja parfyymin välillä. Tätä kutsun tunteeksi. Pyydä näyte ihollesi. Jos pidät siitä, voit ostaa tuoksun. Ei kiirettä, käytä aikaa, sillä parfyymi on kuin rakkaussuhde. Ei ole hyväksi kiirehtiä rakkaussuhteissa, Ellena maalailee NY Magille.

Ellena ei pidä julkkistuoksuista, joilla myydään hänen mukaansa tiettyä elämäntyyliä.

Ellenan omien sanojen mukaan on eräs tuoksu, jonka käytössä hän ei vieläkään ole mestari. Mies ei hallitse mintun aromia.

– Kun keräät tuoretta minttua, se on todellinen nautinto. Tarkoituksena on esittää tämä idea tuoksumatta purukumilta. Kenties 30 vuoden kuluttua onnistun.

Näin valitset sopivan tuoksun

Hajuveden valintaan on olemassa useita ohjenuoria.

Päätä budjettisi. Paljonko aiot käyttää rahaa?

Mihin tuoksuperheeseen parfyymi kuuluu, onko kyseessä kenties kukkaistuoksu? Parfyymin käyttäjällä on yleensä suosikkiperhe, jonka tuoksuista hän pitää.

Milloin aiot käyttää tuoksua? Tuoksun nimi voi viitata siihen, onko se tarkoitettu esimerkiksi yöelämään. Ajattele myös persoonaasi: jos rakastat kävelyjä luonnon helmassa, valitse raikas, puhdas tuoksu.

Tuoksuuko kaverisi parfyymi ihanalta? Älä hullaannu heti: tuoksu vaihtelee käyttäjästä riippuen, eikä yksi hajuvesi sovi kaikille. Kokeile tuoksua aina ihollesi äläkä osta pulloa heti, sillä tuoksu muuttuu ajan kuluessa.

Etkö onnistu? Pyydä apua myyjältä tai muulta ammattilaiselta!

Katso myös: Muotitietoinen

Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Lähteet: Wikipedia, She Knows, NY Mag, Perfume Shop

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja