Vesa-Matti Loiri koki elämänsä aikana traagisia menetyksiä – näyttelijälegenda hautasi kaksi poikaansa sekä vaimonsa 

4:57
Vesa-Matti Loiri on kuollut – katso, kuinka hienon uran hän teki

Näyttelijälegenda Vesa-Matti Loiri menehtyi keskiviikkona 10. elokuuta pitkäaikaiseen sairauteen. Kuolinuutisen vahvisti MTV Uutisille Loirin manageri Pete Eklund.

Vesa-Matti Loiri koki elämässään suuria, äkillisiä menetyksiä ja joutui hyvästelemään perheenjäseniään. Loirin toinen vaimo Mona Loiri menehtyi vuonna 1977 auto-onnettomuudessa. Parin poika Jan kuoli 21-vuotiaana äitinsä tavoin auto-onnettomuudessa vuonna 1994. Toinen poika, Joonas Loiri, 37, kuoli kotonaan toukokuussa 2019 sairauskohtaukseen.  

Loiri kertoi Jari Tervon kirjoittamassa Loiri-teoksessa ex-vaimonsa Riitan ja tyttärensä Jennin tulleen Joonaksen ystävien kanssa kertomaan hänelle suru-uutiset.  

– Hänet oli löydetty kotoaan. Hänellä oli ollut oma muuttopäivä, mutta kun häntä ei kuulunut, kantomiehet huolestuivat. Poikani oli jo muuttanut, kirjassa sanaillaan.  

 Joonas siunattiin kesäkuussa vuonna 2019 haudan lepoon.  

– Joonaksen hautajaisissa oli arkku auki. Poikani oli ortodoksi. Kosketin häntä viimeisen kerran ja sävähdin kylmää ihoa, Loiri kuvaili kirjassa.  

Loiri antoi haastattelun MTV Uutisten itsenäisyyspäivän lähetykseen vuonna 2020. Hän puhui siitä, kuinka ammentaa voimavaroja suuresta surusta selviytymiseen. 

– Kun Jankku kuoli, niin äiti kysyi minulta, enkö tee surutyötä ollenkaan. Minä en vain näyttänyt sitä. Kyllähän ne on sellaisia asioita, kun lähdetään väärässä järjestyksessä täältä, niin se kolahtaa, Loiri kertoi. 

Haastattelussa Loiri oli sitä mieltä, että karma ohjaa niin elämää kuin kuolemaakin, eikä sellaisille asioille voi mitään. 

– Menetys on suuri, mutta sielu jatkaa matkaa, olen sitä mieltä. 

Loiri totesi elämänsä varrella, ettei suruun kannata jäädä rämpimään. Myös musiikki on tärkeä osa selviytymistä.  

Vesa-Matti Loirilla yhteensä viisi lasta ja hän oli naimisissa kolme kertaa. 

Vuonna 1994 menehtynyt Jani syntyi liitosta Mona Loirin kanssa. Vuonna 1979 syntynyt Jenni ja vuonna 1982 syntynyt Joonas syntyivät Loirin kolmannesta avioliitosta Riitta Loirin kanssa. 

Avoliitossa Stina Toljanderin kanssa syntyivät Loirin nuorimmat pojat, vuonna 1995 syntynyt Ukko ja vuonna 1996 syntynyt Sampo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja