Näin sujuvat Lotan ja Jorma-papan huippusuosion saaneet aamuiset laulutreenit: "Siitä tämä alkoi, kun köpötin yläkertaan ja siellä oli käynnissä äänenavaus"

7:58
Katso Lotta ja Jorma Saahkon koko haastattelu videolta! Mitä he ajattelevat suosionsa salaisuudesta?

Yksi viimeaikojen suurimmista sosiaalisen median ilmiöistä on Jorma Saahkon, 84, ja hänen tyttärentyttärensä Lotta Saahkon, 27, yhteislaulutempaus. MTV Uutiset vieraili talossa, jossa suositut lauluvideot syntyvät.

Jorma Saahko jäi leskeksi seitsemän vuotta sitten, jonka jälkeen hän on asunut yksin omakotitalossa Valkeakoskella.

Tilanne muuttui, kun Lontoossa opiskeleva lapsenlapsi Lotta-Sofia Saahko, 27, tuli koronaa pakoon papan luokse ja majoittui talon yläkertaan.

MTV Uutisaamu kävi laulavan kaksikon luona vierailulla Valkeakoskella. Isoisä ja lapsenlapsi virittelivät ääntään pihamaalla jo varhain aamulla tulevaa Facebook-esiintymistä varten.

Kaksikko kertoo haastattelussa, kuinka idea koskettavista lauluvideoista sai alkunsa.

Do, re, mi, fa...

Omakotitalon yläkertaan muuttanut Lotta harrastaa laulua, mutta koronan vuoksi hänen laulutuntinsa toteutetaan etäopetuksen välityksellä.

Eräänä päivänä Jorma-pappa tuli kesken lauluntunnin huoneeseen.

– Siitä tämä alkoi, kun köpötin yläkertaan ja siellä oli käynnissä äänenavaus. Minä aloitin hyräilemään, että do, re, mi, fa, so, la, ti, do...

Laulunopettaja alkoi taputtaa ja ihastui ikämiehen taidonnäytteestä ikihyviksi.

Lauluvideoilla 1,5 miljoonaa latausta

Lotta ja pappa ymmärsivät, että tässä on heidän tilaisuutensa. He sopivat, että Jorma opettaisi Lotalle joka päivä yhden laulun hänen nuoruudestaan. Laulut videoitaisiin.

– Meillä ei ollut yhteistä laulettavaa, mutta pappa laulaa näitä vanhoja lauluja, joita sitten aloimme harjoitella, Lotta Saahko kertoo.

Facebookiin ladattujen yhteislaulujen suursuosio on yllättänyt kummatkin. Facebook-tili Lotan ja Papan koronalaulut on parin viikon aikana kerännyt lähes 20 000 tykkääjää. Lauluvideoita on katsottu noin 1,5 miljoonaa kertaa.

Mitä kaksikko ajattelee menestyksensä salaisuudesta? Katso Lotan ja Jorman haastattelu Uutisaamun videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja