Hieman erilaista etäopetusta! Alakoulun opettaja yllätti hulvattomalla räppivideolla: "Vanhemmathan tästä ilahtuivat valtavasti"

1:54
Katso, kuinka räppi sujuu alaluokan opettajalta.

Vuoden luokanopettajana palkittu kajaanilainen Sanni Kilponen teki oppilaiden iloksi räppivideon. Nyt video leviää sosiaalisessa mediassa. 

Kätönlahden alakoulun 6. luokan opettajaSanni Kilposen oli alun perin tarkoitus ilahduttaa tempauksellaan ainoastaan oppilaita ja näiden vanhempia. Video kuitenkin lähti leviämään vanhempien innostuksen vuoksi. Osa vanhemmista halusi jakaa videota eteenpäin ystävilleen ja eri keskusteluryhmiin. 

– Pikku hiljaa rupesin lupautumaan, että ei kai se haittaa, jos sen jakaa. Siitä se lähti leviämään varkain.

Videota on katsottu Kilposen Facebook-sivuilla yli 10 000 kertaa ja se on saanut satoja tykkäyksiä sekä kommentteja.

Lue myös: Jo kotikoulun toinen päivä hajotti tämän israelilaisäidin – "mahdoton" etäopetus saa tylytystä: "Nyt lapsemme saavat tietää, kuinka tyhmiä olemme"

Ilahtumista ja myötähäpeää

Kilponen räppää videolla etäopetuksesta, ja heittäytyy rooliinsa pukeutumalla hip hop -tyylisesti ja käyttämällä genrelle ominaisia eleitä.

– Jaoin videon oppilaiden vanhempien yhteiseen WhatsApp-ryhmään ja kerroin, että jakaisivat terveiseni lapsilleen. Vanhemmathan tästä videosta ilahtuivat valtavasti.

Video sai oppilaissa aikaan samanlaista reaktiota, kuin mitä kertosäkeen lyriikatkin sanovat.

– Heitä nolostutti video suunnattomasti ja kokivat myötähäpeää, Kilponen nauraa.

Räppärinä noviisi

Musiikkiin erikoistunut luokanopettaja sai inspiraatiota videoon koulun someyhteisöstä.

– Näin yhden videon ja mulla jäi rytmi sykkimään loppupäiväksi. Etäkoulupäivän jälkeen tekstiä lähti tulemaan räppirytmissä.

Kilponen on tottunut runojen ja ajatelmien kirjoittaja ja lisäksi hän harrastaa laulamista. Työkaverinsa kanssa hän saattaakin esiintyä silloin tällöin erilaisissa tilaisuuksissa.

Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun hän innostui kokeilemaan räppiä.

– Kaikki muut genret ovat tuttuja paitsi rap, Kilponen nauraa.

Etäopetusta koronan vuoksi

450 oppilaan koulussa työskentelevä Kilponen kertoo, että koronan aiheuttama erityistilanne näkyy vahvasti hänen arjessaan. Lähiopetus on vaihtunut etäopetukseksi.

– Etäopetus toimii Teams-keskustelusovelluksen kautta ja videokokouksia pidetään pitkin päivää.

Lue myös: Etäopetus valtava muutos myös opettajille – OAJ: "Työmäärä on räjähtänyt käsiin ja työpäivät venyvät pitkiksi"

Etäopetuksessa opettaja saa näyttää myös luovan puolensa.

– Tässä huomaa, kuinka mielikuvitus lähtee lentoon ja millä tavalla haetaan uusia tapoja olla tekemisissä toistemme kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja