Näin pukeutuu trendikäs suomalainen nainen keväällä 2013!

Kevään tullen trendit raikastuvat ja talvipakkasillakin käytännöllisyyteen lämpimissä vaatteissaan nojanneet suomalaiset innostuvat taas kelien lämmetessä piristämään vaatekaappiaan. Ota selvää, miten trendikäs suomalainen nainen pukeutuu tulevana keväänä!

Muotiasiantuntija ja -toimittaja Sami Sykkö sekä muotisuunnittelija Tiia Vanhatapio kertoivat AVAlle, millaisia valintoja trendikäs suomalainen nainen tekee tänä keväänä pukeutumisrintamalla.

Kokeile rohkeasti raidallisia vaatekappaleita

Sykkö kertoo, että tänä keväänä on erityisen trendikästä sonnustautua raidallisiin vaatteisiin. Tarjolla onkin raitoja laidasta laitaan: paksuja, ohuita, pystyraitoja sekä vaakaraitoja. Perinteisten huomiota herättävien raitojen rinnalle nousee myös hillitympi raitatrendi, josta loistava esimerkki nähtiin Slava Zaitsevin kevään näytöksessä.

Pillilahkeet ovat säilyttäneet asemansa naisten suosikkeina jo pitkään. Tulevana keväänä trendikkäimpien pukeutujien jalassa lahkeet saavat osin kyytiä, sillä vajaamittainen sikarilahje nousee trendikkäimmäksi housumalliksi

– Lahkeet lyhenevät taas ja tarjolla on myös paljon sikarimallista lahjetta, jossa nilkka näkyy, Vanhatapio kertoo.

Kokeile rohkeasti sinistä väriä

Tulevana keväänä merimies-teema on erityisen vahvasti esillä väreissä: erityisen trendikäs nainen uskaltautuu kokeilemaan sinisen eri sävyjä ja yhdistämään niitä kokeilevasti. Sinistä karttavallekin saattaa tänä keväänä löytyä vaihtoehto, joka istuu omaan ihonväriin.

– Tämän kevään trendikkäin sininen on mustan ja tummansinisen outo sekoitus, Vanhatapio kertoo.

Myös musta, valkoinen ja punainen ovat merellisen teeman nimissä tulevana keväänä erityisen trendikkäitä. Nämä kevään trendivärit ovat myös hämmästyttävän helppoja käyttää yhdessä, sillä värit sointuvat sävyssä kuin sävyssä toisiinsa.

Myös vaaleankeltainen on yksi tulevan kevään trendikkäimmistä väreistä. Vanhatapio kehottaa kuitenkin olemaan tämän trendivärin kanssa erityisen varovainen.

– Vaaleankeltainen ei tunnetusti ole se kaikkein paras väri meidän suomalaisten hipiää vasten, Vanhatapio toteaa.

Pukeudu persoonasi ja kroppasi ehdoilla

Muotitrendit tulevat ja menevät, mutta tärkeintä pukeutumisessa on se, että asun kantaja tuntee olonsa mukavaksi vaatteissaan. Muotia ja trendejä tärkeämpää onkin oman persoonan ja kropan kunnioittaminen – mikä ei muuten koskaan poistu muodista!

– Minä odotan sitä, että ihmiset poimisivat poimisivat tänä keväänä ylleen sellaisia trendejä ja suuntauksia, jotka sopivat juuri heille, ettei lähdettäisi apinoimaan juuri sitä, mitä näkee muotikuvissa, jos se ei ole se itselle sopiva tyyli, Sykkö toteaa.

Vaikka uusia trendikkäitä värisävyjä kannattaakin kokeilla rohkeasti, on tärkeä hyväksyä se, etteivät kaikki värisävyt yksinkertaisesti istu kaikkien ylle.

– Olisi hyvä katsoa, että miltä esimerkiksi tietty sävy näyttää omia kasvoja vasten. Pukeutuminenhan on sitä, että harjoittelee, erehtyy ja oppii, Vanhatapio hymyilee.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja