Näin pilaat viikonloppusi: Vältä 6 tavallista virhettä!

Eikö viikonloppu riittäisi rentoutumiseen? Saat enemmän irti viikonlopusta kun et pilaa vapaapäiviäsi näillä yleisillä virheillä.

Huffingtonpost.com listasi kuusi virhettä, joiden takia et saa rentouduttua viikonloppuna niin paljoa kuin pitäisi.

Nukut liian myöhään

Viikonlopun aikana vuorokausirytmi voi olla hyvinkin erilainen kuin viikolla. Myöhään valvominen ja pitkälle päivään nukkuminen voi kuitenkin saada olosi väsyneeksi ja vaikeuttaa arkirytmiin palaamista.

Ilmiölle on epävirallinen nimikin: sosiaalinen jet lag. Saksalaisen Munchenin yliopiston professori Till Roennenberg kuvailee sisäisen ja sosiaalisen kellomme ristiriitaa näin:

– Se on kuin ihmiset lentäisivät perjantai-iltana Pariisista New Yorkiin ja maanantaiaamuna takaisin.

Saadaksesi enemmän irti viikonlopusta ja välttääksesi uniongelmat järjestele aikataulusi niin, että ero arkirytmiisi ei ole kuin tunnin verran.

Syöt liikaa

Viikonloppuisin tyypillisesti syödään enemmän ulkona ja nautitaan enemmän alkoholia ja jälkiruokia. Viikonloppujen mittaiset tauot terveellisestä ruokavaliosta voivat kostautua painonpudotuksessa.

Olet jatkuvasti online

Jatkuvalla netissä surffailulla ja ruudun tuijottamisella voi olla monia terveyshaittoja, aina keskittymisvaikeuksista unettomuuteen ja korkeaan stressitasoon. Lataa viikonloppuna akkujasi ja ota tauko tekniikasta. Näin pidät stressin aisoissa ja maksimoit viikonlopun rentoutumisen. Kokeile elää ilman kännykkää ja tietokonetta yhden päivän, iltapäivän tai edes tunnin ajan ja nauti sen sijaan ulkoilmasta läheistesi kanssa.

Teet töitä

Menestyneistä ihmisistä kirjoittaneen Laura Vanderkamin mukaan hyvään suorituskykyyn kuuluu myös vapaa-ajan hyödyntäminen, jotta voit ladata akkujasi niin paljon kuin mahdollista. Ennen kuin siis siirryt sunnuntaina kotitoimistoosi tai avaat aähköpostisi muista, että pyhittämällä aikasi rentoutumiseen voit itse asiassa tulla vieläkin tehokkaammaksi työntekijäksi.

Juokset asioilla ja teet kotitöitä

Sen sijaan että suunnittelisit lauantaille ja sunnuntaille hengästyttävän listan hoidettavista asioista, yritä viettää joka arki-ilta puoli tuntia pyykinpesun, ruokaostosten ja siivoamisen parissa Näin viikonloppuna jää aikaa mukaville, rauhoittaville asioille. Jos juokset asioilla ja teet kotitöitä koko viikonlopun, et tule tuntemaan oloasi levänneeksi maanantaiaamuna.

Stressaat sunnuntaina

Kiireinen viikko töissä edessä, apua! Älä kuitenkaan hukkaa sunnuntaita stressaamiseen tulevasta viikosta. Stressin iskiessä keskity tekemään jotain mukavaa ja viettämään aikaa rakastamiesi ihmisten seurassa.

Lähde Huffingtonpost.com

Kuvat Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja