Näin naistenpäivää juhlitaan ympäri maailman

Kansainvälistä naistenpäivää on vietetty jo yli sata vuotta, 1900-luvun alusta lähtien naisten saavutuksia kunnioittaen. Näin naisia juhlitaan eri puolilla maailmaa.

1. Kiina

Kiinassa monilla naisilla on vain puoli päivää töitä naistenpäivän kunniaksi. Joissain työpaikoissa naiset jopa saavat työnantajiltaan lahjoja.

2. Uusi-Seelanti

Canterburyn yliopistossa Uudessa-Seelannissa naistenpäivän kunniaksi järjestetään monipuolisesti yleisölle avoimia paneelikeskusteluja - aiheinaan naiset mediassa, politiikassa sekä liike-elämässsä.

3. Venäjä

Kansainvälistä naistenpäivää juhlitaan Venäjällä usein perheen ja ystävien sekä hyvän ruuan ja juoman kera. Monet naiset saavat päivänä kukkia, kortteja ja muita lahjoja. Televisiokanavat näyttävät ohjelmia kuuluisista venäläisistä naisista ja heidän saavutuksistaan.

Kevätkukkaset, erityisesti tulppaanit ja kielot, sekä kuvat äideistä lastensa kanssa ovat yleisimmät naistenpäivän symbolit Venäjällä.

4. Afganistan

Afganistanin Kabulissa avattiin uusi internet-kahvila ja turvapaikka naisille naistenpäivän kunniaksi. Kahvilan tarkoitus on auttaa afgaaninaisia kommunikoimaan ja pitämään yhteyttä.

5. Mali

Afrikan Malissa jotkin naiset kunnioittivat naistenpäivää rauhanomaisella marssilla nostaakseen tietoisuutta naisten sukuelinten silpomisesta. He toivoivat sivistävänsä ihmisiä kertomalla tuhansista naisista, jotka altistuvat vaaralliselle toimenpiteelle.

6. Espanja

Espanjassa naistenpäivänä on järjestetty muun muassa multimediaprojekti, johon naiset ympäri maan voivat lähettää kuvia, viestejä tai videoita naisista, jotka ovat inspiroineet heitä.

7. Norja

Naistenpäivän kunniaksi Norjassa järjestettiin naisille työpaja, jossa osallistujien itsetietoisuuden vahvistamiseksi heitä voimaannutettiin tanssin, musiikin ja meditaation keinoin.

8. Fidji-saaret

Fidji-saarilla naisten oikeuksia puolustavat organisaatiot keräävät nuoria tyttöjä yhteen kertoakseen heille vahvojen naishahmojen, sekä populaarikulttuurissa että fiktiossa, tärkeydestä.

9. Jamaica

Lähes 60 prosenttia jamaicalaisista naisista ovat korkeissa viroissa Jamaicalla, jopa politiikan ja liike-elämän saralla.Yksi naisten oikeuksien aktivisti jakaa naisille kortteja ja makeisia muistuttaakseen naisten saavutuksista kotimaassaan.

10. Italia

Italiassa naistenpäivän symboli on keltainen mimosa-kukka, joita miehet antavat naisille: kumppaneilleen, ystävilleen, työkavereilleen ja perheenjäsenilleen. Tavan syntyperää ei tiedetä, mutta sanotaan, että se alkoi toisen maailmansodan jälkeen. Päivä on Italiassa myös yleinen vapaapäivä.

11. Indonesia

Indonesiassa eräs lauluntekijä on tehnyt laulun nimeltään "enemmän kuin timantti", joka juhlistaa indonesialaisia naisia. Tarkoitus on opettaa tämä laulu nuoremmille, ja laulaa sitä jokaisena naistenpäivänä.

Kuvat: Colourbox.com

Lähde: csmonitor.com, liveinitaly.com, timeanddate.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja