Näin moni harrastaa seksiä entisen kumppaninsa kanssa

Harrastaisitko seksiä entisen kumppanisi kanssa? Yllättävän moni on palannut entisen kumppaninsa kainaloon – vaikka kaiken piti olla selvää.

Journal of Adolescent Research -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan etenkin nuorten aikuisten kohdalla seksi entisen kumppanin kanssa on tavanomaista.

Tutkimusta varten seurattiin 792 ohiolaisen 17–24 vuotiaan nuoren käyttäytymismalleja. Nuorista jokainen oli tutkimuksen alkaessa ollut viimeisen kahden vuoden aikana parisuhteessa. Tutkimuksessa selvisi, että 44 prosenttia tutkimuksessa tarkkaillusta nuoresta oli eron jälkeen palannut entisen kumppaninsa kainaloon. Entisensä kanssa suhdetta uudelleen lämmitelleistä 53 prosenttia myönsi, että myös seksiä harrastettiin eron jälkeen

Parisuhteiden elvyttäminen seksin muodossa on erityisen yleistä juuri nuorten joukossa. Tutkijoiden mukaan ilmiö ei ole yhtä yleinen avioliiton solmineiden aikuisten joukossa.

Tutkijat epäilevät, että ilmiö voi kertoa yleisestä epätasapainosta sekä romanttisuuden etsinnästä, jotka kummatkin liitetään usein aikuisuuden alkutaipaleelle. Seksillä eron jälkeen voi kuitenkin pahimmillaan olla haitallisia vaikutuksia tunne-elämään.

– Seksin harrastaminen entisen kumppanin kanssa asettaa ihmisen tilanteeseen, jossa käytännössä ollaan erottu, mutta tunneside säilyy. Ne, joiden yhteys entiseen kumppaniin säilyy, kokevat eron pahempana ja heillä on usein vaikeuksia päästä elämässään eteenpäin, Journal of Adolescent Research -lehden asiantuntijat kommentoivat tutkimusta.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuva: Shutterstock

Lähde: Todayhealth

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja