Näin Lotus-pomo perusteli Kovalaisen valintaa

Lotus-talli valitsi Heikki Kovalaisen F1-kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun.

Kovalainen tulee Lotukselle kisakuskiksi Kimi Räikkösen aikaistettua selkäleikkaustaan. Kovalainen syrjäytti valinnassa muun muassa tallin kolmoskuljettajan, viime vuonna GP2-sarjan mestaruuden voittaneen Davide Valsecchin.

Lotus päätyi 26-vuotiasta Valsecchia kokeneempaan Kovalaiseen, sillä talli käy yhä tiukkaa taistelua arvokkaista valmistajien MM-sarjan sijoituksista.

Kun kautta on kaksi osakilpailua ajamatta, on Lotus valmistajien sarjassa neljäntenä. Tallin ero toisena olevaan Mercedekseen on 37 pistettä ja Ferrari on kolmantena 26 pistettä Lotusta edellä.

Tallipäällikkö Eric Boullier kuvailee valintatilannetta haastavaksi.

- Valinta ei ollut meille helppo. Toisaalta meillä on kolmoskuskimme Davide Valsecchi, joka on nuori ja lahjakas kuljettaja. Toisaalta meillä oli vaihtoehtona kokenut F1-kuljettaja: Heikki, Boullier totesi tallinsa tiedotteessa.

Lopulta valinta päätyi suomalaisittain mieluisaan vaihtoehtoon, kun Kovalainen sai kutsun takaisin kisahommiin.

- Vaikka meiltä löytyy uskoa Daviden kykyihin, olemme niin tiukassa MM-taistossa, joten päädyimme valitsemaan Heikin ja hänen mukanaan tuoman arvokkaan kokemuksen, jotta pystymme päättämään kauden parhaalla mahdollisella tavalla, Boullier perusteli.

Boullierin mukaan Kovalaisen saaminen Caterham-tallista oli käynyt ilman suurempia ongelmia.

- Haluamme kiittää Caterham-tallia ja Tony Fernandesia siitä ammattimaisesta tavasta, jolla saimme Heikin liittymään joukkoomme kauden päätöskisoihin, Boullier kiitteli.

Lue myös:

    Uusimmat