Mainos

Myrsky riepottelee Suomea: Luvassa rankkoja sateita, myrskytuhoja ja useita senttejä lunta

Myrskymatala on parhaillaan voimistumassa maan yllä, ja sateet ovat jo levittäytyneet suureen osaan maata. Sadealue voimistuu ja liikkuu samalla kohti itää. 

Seuraavan vuorokauden aikana rankkasateita ja kovia tuulia on odotettavissa suureen osaan maata. Etelärannikolla mukana on myös ukkosta.

Myrskyääkö siellä?

Lähetä MTV Uutisten toimitukseen kuva sateesta, myrskystä, tuulituhoista, lumisateesta – tai kauniista säästä, jos sellaista sattuu siellä olemaan!

Kuvat ja videot kulkevat sähköpostilla kuvat@mtv.fi tai MTV Uutisten sovelluksen kautta.

– Sateen jälkipuolisko länsirannikolla on jo poutaantunut ja kirkastumassa Pohjanmaalla. Pohjoisessa sadealue on hyvin laaja ja yhtenäinen, joten siellä sade jatkuu pitkin päivää ja vettä kertyy useita kymmeniä millimetrejä, kertoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Sadekuuroja tulee Pohjanmaan maakuntiin, ja päivä on kaiken kaikkiaan viileä ja pohjoisessa kolea. Pohjoisessa sateet jatkuvat hyvin voimakkaina koko päivän ja tuulet voimistuvat päivän aikana.

Maan etelä- ja keskiosissa saderintama kulkee vauhdikkaasti, joten sää kirkastuu jo aamupäivän aikana lännestä alkaen. Iltapäivällä viimeinenkin sadealue väistyy jo Itä-Suomesta. 

Kaikista voimakkaimmillaan tuuli tulee olemaan tämän illan ja ensi yön aikana Perämerellä.

– Oulun ja Kokkolan väli on se, minne sattuu kovin myrsky. Kaikkialla Pohjois-Lapissa, Länsi-Lapissa, etenkin tuntureilla, Perämerellä ja Pohjanmaan maakunnissa ja Keski-Suomessakin on odotettavissa myrskytuhoja kovan tuulen ja hyvin puuskaisen, jopa myrskypuuskiin yltävän tuulen vuoksi, Manninen sanoo.

Lisäksi pohjoiseen virtaa niin kylmää ilmaa, että Lapissa sateet alkavat muuttua rännäksi ja lumeksi jo iltapäivän aikana. 

Ensi illan ja yön aikana pohjoisimpaan Suomeen voi sataa useita senttejä lunta ja ajokelikin muuttuu huonoksi. 

Sadealue on edelleen Suomen yllä torstainakin, mutta tuulet heikkenevät torstai-iltaa kohden.

Seuraa myrskyn etenemistä MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Tuuliennusteen myös maa-alueille löydät kohdasta merisää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.