Mainos

Näin käytät raitoja sisustuksessa

Siksakkia, pystypalkkia, vaakaraitaa. Miten sinun kotisi voisi hyötyä raidallisista seinistä?

Pystypalkit tai vaakaraidat herättävät huoneen eri tavalla kuin hillityt, yksiväriset seinät. Kokeile raitaa, etkä luultavasti halua enää luopua siitä!

Pystyä vai vaakaa?

Pystyraita saa huoneen näyttämään korkeammalta, neuvoo realsimple.com. Jos pelkäät sirkusteltta-vaikutelmaa, käytä hillittyjä värejä, kuten kermanvalkeaa ja beigeä.

Vaakaraita on todella retro valinta, joka tuo huoneeseen särmää. Vaakaraita saa käytävän näyttämään pidemmältä, ja se madaltaa korkeaa kattoa tuoden kotoisaa tunnelmaa. Vaakaraitaa voi kokeilla myös esimerkiksi portaiden alle jäävänä turhaan tilaan, jolloin tilasta tulee enemmän huoneen kaltainen.

Klassista

Klassisessa raidassa kaksi sävyä vaihtelee tasaisesti. Nämä raidat ovat kuin puku, jonka sinä vetäisit yllesi viralliseen tilaisuuteen.

Klassinen pystyraita saa antiikkihuonekalunkin näyttämään siltä, että se kuuluu muutoin tavanomaiseen asuntoon. Kaksi toisiaan lähellä olevaa sävyä luo pehmeämpää vaikutelmaa kuin valtavat kontrastit.

Aaltoja!

Eloisat ja iloiset sateenkaaren värit käyvät oivasti lastenhuoneeseen, mutta toimivat myös sisustukseltaan neutraalin värisessä huoneessa. Ne tuovat eloa jopa kaikkein laimeimpaan tilaan.

Siksak-raidat, aallot ja katkonaiset linjat ovat raitaperheen villimmästä päästä. Aaltoilevat raidat tuovat huoneeseen energiaa ja poistavat perinteisestäkin huoneesta vakavuuden. Koska kiemurteleva raita vetää mukanaan, kokeile maalata niitä esimerkiksi lattiaan.

Miten se tehdään?

Käytä suuria kontrasteja siellä, missä niitä vähiten odottaisi. Kylpyhuoneessa tai varastossa järkyttävältäkin tuntuva väriyhdistelmä toimii, sillä näissä tiloissa kukaan ei oleskele kauaa.

Mitä suurempi tila, sitä leveämpiä raitojen tulisi olla. Pienessä tilassa suuret raidat tuntuvat kaatuvan päälle, ja pienet raidat eivät avarassa tilassa näytä enää raidoilta, vaan epämääräiseltä tekstuurilta, joka pahimmassa tapauksessa vilisee silmissä.

Yhdistele eri kuoseja, joissa on yhteinen tekijä. Kokeile kapein ja levein, sinisin raidoin koristeltuja tyynyjä yksivärisen sinisen tyynyn kaveriksi.

MTV3

Lähde: Realsimple.com

Kuvat: Shutterstock, Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.