Näin juontaja selviytyi kuntokuurista – Katso tulos!

Liikunta-asiantuntija Matti Heikkilä auttoi juontaja Markku "Mape" Veijalaista viime syksynä kuntokuurin alkuun. Nyt lähetyksessä käydään läpi, kuinka Mape on komennuksesta suoriutunut.

Studio55.fin juontaja Markku Veijalainen, 66, on onnistunut kohottamaan reippasti kuntoaan liikunta-asiantuntija Matti Heikkilän luotsauksessa.

Mapen kunto-ohjelmaan kuului kaksi harjoitusta viikossa. Toinen koski lihaskuntoa ja toinen hengitys- ja verenkiertoelimistöä. Heikkilän mukaan tuo määrä oli aivan riittävä Mapen kuntotasoon nähden. Lopulta testattiin, kuinka liikunta oli vaikuttanut Mapen kuntoon.

– Testi näytti selkeästi hengitys- ja verenkiertoelimistössäsi tapahtuneet muutokset. Nyt se 80-kymppisen pumppu yhtäkkiä olikin muuttunut 60-kymppisen miehen pumpuksi. Eli sieltä löytyi aivan uutta volyymia, jonka olit jo menettänyt viimeisen 20 vuoden aikana. Hengitys- ja verenkiertoelimistösi kunto nousi, voisi sanoa, että jopa alle 60-kymppisen tasolle, Heikkilä toteaa tuloksista.

Heikkilä suositteleekin liikuntaa ihan jokaiselle – vielä eläkeiässäkin on kuntoaan todella mahdollista kohottaa.

– Jokaisen kannattaa nyt miettiä omalta kohdaltaan, että eläkkeellä oloaikaan kannattaa rakentaa sellainen suorituskyky ja toimintakyky, että on kiva elää ja että jaksaa kantaa ne lapsenlapset kadun yli tai leikkipuistosta kotiin hengästymättä tai laskematta niitä välillä. Meillä jokaisella on siihen mahdollisuus, ihan 100-prosenttisen varmasti, Heikkilä vakuuttaa.

– Hakekaa apua, jos ette osaa sitä itse. Näin pienillä satsauksilla, kahdella puolentoista tunnin harjoituksella eli kolmella tunnilla per viikko, kun se tehdään henkilökohtaisesti laaditulla järjestelmällä, se toimii.

Klikkaa kuvaa ja katso lähetyksestä, miten Mapen kuntokuuri sujui.

Tutustu MTV3.fi:n uuteen Lifestyle-sivustoon, josta löydät kaikki uusimmat Lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja