Milloin pitää välttää liikuntaa? Tässä kolme syytä

Aina ei ehtisi tai pystyisi harrastamaan liikuntaa, mutta moni pakottaa itsensä treenaamaan puolikuntoisena. Lue miksi joskus liikunnasta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

1. Kova stressi

Jos on paljon työpaineita ja stressiä, univelkaa ja syö huonosti, raskas urheilutreeni vain pahentaa tilannetta. Rankan työpäivän jälkeen kovatempoinen lenkki voi olla stressiä lisäävää ja nostaa sairastumisen riskiä. Rauhallinen ja kehoa rentouttava venyttely on tällöin enemmän hyödyksi.

2. Krapula

Hölmöintä mitä voi tehdä, on urheilla krapulassa. Seurauksena voi olla rytmihäiriöitä täysin terveelläkin ihmisellä, verenpaineen ja verensokerin heittelyä, jopa sairaskohtaus. Jos rehkii krapulassa, elimistöllä voi mennä lähes viikko palautumiseen. Juhlimisen ja treenin välillä on hyvä pitää vähintään yksi vesipäivä.

3. Flunssa

Flunssan jälkeen täytyy olla kaksi kuumeetonta päivää ennen kuin urheilee. Lievä, kuumeeton nuha ja kurkkukipu eivät estä kevyttä liikuntaa, mutta se on lopetettava heti, jos ilmaantuu flunssan yleisoireita, kuten lihaskipua, kuumetta tai väsymystä.

Asiantuntija: Matti Heikkilä. Lähde:UKK-instituutti.

Studio55.fi/Piritta Palokangas

Matti Heikkilä vierailee huomenna Studio55.fissä ja antaa vinkkejä laiskoille kuntoilijoille, muista katsoa!

Katso myös Matin haastattelu muutaman vuoden takaa – miten kuntoilu voi pelastaa henkesi?

Lue myös:

    Uusimmat