Mainos

Näin jouluna tehdään rikoksia – liikenteessä merkki paremmasta

Poliisi ei saa huilata joulunkaan aikaan. Rikostilastot kymmenen viime vuoden ajalta paljastavat, että joulun aikaan suomalaiset pahoinpitelevät, kaahaavat ja ajavat kännissä.

MTV Uutiset pyysi Poliisiammattikorkeakoululta tilastoja siitä, kuinka paljon ja millaisia rikoksia Suomessa joulun aikaan tehdään. Tilastoissa on mukana poliisin tietoon tulleet rikokset 23.-27. joulukuuta vuosilta 2002–2012.

Selvinä piikkeinä tilastoissa nousevat esiin lievät pahoinpitelyt ja pahoinpitelyt sekä erilaiset liikennerikokset, erityisesti liikenneturvallisuuden vaarantamiset.

Esimerkiksi viime vuonna koko Suomessa poliisin tietoon tuli 413 henkeen ja terveyteen kohdistunutta rikosta, joista lieviä pahoinpitelyjä ja pahoinpitelyjä oli 379. Liikennerikoksista tuli ilmi 1 185, joista liikenneturvallisuuden vaarantamisia oli 741 ja törkeitä rattijuopumuksia 103.  

Väkivaltarikokset ovat kymmenessä vuodessa hieman lisääntyneet. Vuonna 2002 poliisin tietoon tuli 377 henkeen ja terveyteen kohdistunutta rikosta. Huippuvuonna 2009 väkivaltarikoksia tehtiin peräti 488 kappaletta.

Vaikka väkivaltaluvut ovatkin hieman kasvaneet, on tilastoissa nähtävissä myös positiivinen käänne liikenteen osalta. Liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat vuosien 2004–2007 jälkeen vähentyneet merkittävästi, samoin kuin rattijuopumukset ja törkeät rattijuopumukset.  

Oheisesta pdf-tiedostosta näet tarkemmin poliisin tietoon joulun aikaan tulleet rikokset poliisilaitoksittain. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.