Kalle Rovanperä taustoittaa yllätyspäätöstään – näin maailmanmestarin lähipiiri reagoi ratkaisuun

Kalle Rovanperä kertoo päätöksensä taustat: "Hyvä hetki vajaalle kaudelle" 2:15
Kalle Rovanperä perustelee välivuoden pitämistä

Kalle Rovanperä ei puolusta ensi kaudella rallin maailmanmestaruuttaan. Neljä kautta Toyotalla MM-sarjan pääluokassa ajanut suomalaistähti haluaa vetää yhden kauden verran happea ja ajaa vain osittaisen kilpailuohjelman.

Rovanperän uusi sopimus Toyotan kanssa on siis monivuotinen,  ja hän palaa tositoimiin täysipäiväisesti vuonna 2025.

Jatkamme tiimissä, jossa tykkäämme olla. Tulokset ovat olleet kovia, niin mahtava tilanne meille. Tosiaan ensi vuosi näyttää vähän erilaiselta. Ajamme puolikkaan, tai vajaan, kauden MM-sarjaa. Niitä kisoja nyt ei ole vielä tarkemmin merkitty, mutta tuntuu tässä vaiheessa siltä, että on hyvä hetki ottaa tällainen vajaa kausi.

23-vuotias Rovanperä on ajanut rallia 15 vuoden ajan. Hän aloitti puoliammattilaisena jo 14-vuotiaana, ja ammattilaisena kausia on takana nyt kuusi.

– Pitkään on tullut jo ajettua, vaikka olen nuori. Paljon menee energiaa ja aikaa näiden mestaruuksien hakemiseen. Otetaan ensi kausi sellaiseen akkujen lataamiseen ja pieneen resetointiin. Jatketaan sitten jatkossa täydellä teholla ja jaksetaan taistella niistä mestaruuksista myös jatkossa.

Jutun pääkuvana olevalta videolta voit katsoa ja kuunnella Rovanperän perustelut päätökselleen kokonaisuudessaan. Rovanperä kertoo myös lähipiirinsä reaktioista asiasta kuullessaan.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat