Näin Janne "Nacci" Tranberg puolustautuu massiivisessa huumejutussa, asianajaja tyrmää kännykkälöydökset: "Hänelle on ollut kovasti epäselvää, mistä häntä edes epäillään"

1:57

Janne ”Nacci” Tranberg on avustajansa mukaan ihmeissään saamista syytteistä Suomen historian suurimmassa huumeoikeudenkäynnissä.

Tranbergia vastaan on nostettu kaikkiaan 24 syytettä niin sanotussa Katiska-jutussa. Syytteitä on alettu lukea Tranbergille sekä jutun muille vastaajille tänään Helsingin käräjäoikeudessa alkaneessa oikeudenkäynnissä.

Tranbergin puolustusasianajaja Jaakko Tuutti kertoo MTV Uutisille, että Tranberg suhtautuu alkaneeseen oikeudenkäyntiin ”mielenkiinnolla”.

– Tämähän on sikäli mielenkiintoinen tilanne, kun häntä kuulusteltiin esitutkinnassa peräti 36 minuutin ajan. Näin ollen hänelle on ollut kovasti epäselvää, mistä häntä edes epäillään. Vastaus on sikäli täysin sama kuin vangitsemisoikeudenkäynnissä kerroin, eli hän suhtautuu tähän mielenkiinnolla.

Tuutin mukaan Tranberg on kuitenkin hyvillä mielin.

– Tranberg on aina ollut hyvällä mielellä. Ei hänellä ole tällaisia asenneongelmia lainkaan.

– Kun asiat menevät eteenpäin niin onhan se aina hyvä asia.

Kaikki kiistetään

Tuutin mukaan Tranberg kiistää kaikki rikokset, joista häntä syytetään. Tranbergin puolustuksen mukaan asiassa kerätty näyttö ei millään tavalla viittaa siihen, että Tranberg olisi syyllistynyt rikoksiin.

– Jotkut näyttävät näiden aineiden kanssa toimineen niin oman kertomuksensa mukaan kuin näytönkin perusteella. Mutta kun tämä muu näyttö tai toisten kertomukset eivät viittaa Tranbergiin. Hän ihmettelee saamansa syytettä, Tuutti kommentoi MTV Uutisille.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan viranomaiset olisivat löytäneet tapauksen kannalta raskauttavaa todistusaineistoa nimenomaan Tranbergilta takavarikoiduista puhelimista tai muista laitteista.

Tuutti kommentoi väitettä MTV Uutisille.

– Ihmisethän lähettelevät nykyään kuvia toisilleen erilaisista heitä kiinnostavista asioista. Se että päämieheni on joitain kuvia jostakin saanut, mahdollisesti, ei minusta osoita, että hän olisi tehnyt näitä seikkoja joita kuvat esittävät.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja