Oikeuteen saapunut Samu Haber kertoo Ruisrockin jatkoista: "Muistikuvat siltä yöltä ovat aika huuruiset"

3:38

Huumausainerikoksesta syytetty Samu Haber on saapunut Helsingin käräjäoikeuteen. 

Suomen historian suurimman huumejutun käsittely on käynnissä Helsingin käräjäoikeudessa. Katiska-jutuksi kutsutun huumevyyhdin käsittely alkoi torstaina 30. tammikuuta. 

Yksi jutun yhteydessä syytetyistä on Sunrise Avenue -yhtyeen nokkamies Samu Haber. Miestä syytetään huumausainerikoksesta. Haber on kiistänyt sosiaalisessa mediassa syyllistyneensä kyseiseen rikokseen. 

Haber saapui Helsingin käräjäoikeuteen vastaamaan syytteisiinsä torstai-iltapäivänä.

– Eihän tämä se riemastuttavin torstaipäivä ole, mutta hienoa että saadaan keissi auki, asiakirjat julkisiksi ja homma lähtee etenemään. Saa huhuilta katkaistua siivet ja selviää, mihin olen syyllistynyt ja mihin en, Haber kommentoi MTV Uutisille.

– Olen käyttänyt Ruissin jatkoilla Samppalinnassa huumausaineita. siinä on koko mun osuus, hän vastasi kysyttäessä siihen, mikä hänen osuutensa on.

– Nyt kinastellaan syyttäjän kanssa siitä, paljonko sitä käytin ja paljonko en, jatkoi Haber, mutta ei vastannut kysymykseen siitä, kuka hänelle tarjosi huumeita.

– Täytyy myöntää, että muistikuvat siltä yöltä ovat muutenkin aika huuruiset. Oli pitkät festarit alla ja vapaata viikonloppua olin viettämässä, hän sanoi ja kertoi menevänsä oikeussaliin hyvillä mielin.

Pääsyytettyinä jutussa on 24 henkilöä. Heihin lukeutuvat muun muassa liikemies Niko Ranta-aho sekä Cannonballin entinen johtaja Janne "Nacci" Tranberg. Syytettyjen joukossa on myös Ranta-ahon avopuoliso fitnessmalli Sofia Belórf, jota syytetään huumausainerikoksesta sekä kahdesta rahanpesusta. 

Haber kertoi lukeneensa raporteista, että Belórf ja Ranta-aho olivat olleet samoilla jatkoilla, mutta sanoi, ettei muista heitä.

Hän kiisti myös, että Belórf olisi tarjonnut hänelle huumausaineita.

– Mutta en oikein muista Sofiaa, kun en ole häntä tavannut aiemmin, Haber sanoi ja kiisti myös tavanneensa aiemmin Ranta-ahoa tai Tranbergiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja