Näin itsenäisyyspäivän juhlallisuudet vaikuttavat Helsingissä – Poliisi: "Liikenne tulee ruuhkautumaan"

Helsinki ilman natseja -kulkue lähti liikkeelle Hakaniemestä 22:18

Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien vietto näkyy Helsingin katukuvassa liikennehäiriöinä ja aiheuttavat muutoksia julkiseen liikenteeseen.

Rajoitukset ja muutokset ovat voimassa itsenäisyyspäivänä kello 12–24.

Katso video: Näin itsenäisyyspäivän mielenosoitukset sujuivat viime vuonna!

Julkinen liikenne ajaa sunnuntain aikataulujen mukaan

Helsingin seudun liikenteen HSL:n kalusto ajaa itsenäisyyspäivänä sunnuntain aikataulujen mukaan.

Keskustan raitiovaunu- ja bussiliikenteeseen vaikuttavat ylioppilaiden soihtukulkue ja Linnan juhlat. HSL tiedottaa asiasta tarkemmin verkkosivuillaan.

Soihtukulkue, Linnan juhlat ja mielenosoitukset

Kello 17 Hietaniemestä lähtevä soihtukulkue aiheuttaa katkoksia myös yksityisautoille.

Kulkueen etenee reittiä Hietaniemenkatu - Arkadiankatu - Mannerheimintie - Pohjoisesplanadi - Mariankatu - Aleksanterinkatu ja Senaatintori.

Linnan juhlien aikana Mariankadun osuus eristetään ajoneuvoliikenteeltä Presidentinlinnan läheisyydessä kello 18 alkaen.

Itsenäisyyspäiväksi on ilmoitettu etukäteen mielenosoituksia, josta aiheuttavat katkoksia ajoneuvoliikenteeseen tai estävät liikennettä osittain kokonaan Taka-Töölössä ja Mannerheiminkadulla.

"Yksityisautoilua kannattaa välttää"

Poliisi suosittelee, että ihmiset saapuisivat keskustaan julkisella liikenteellä, koska keskustan liikenne todennäköisesti ruuhkautuu illan aikana.

– Yksityisautoilua keskustassa kannattaa itsenäisyyspäivän aikana välttää, sillä liikenne tulee ruuhkautumaan erityisesti kulkueiden ja mielenosoitusten aikana, suosittelee liikennejärjestelyistä vastaava ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

Lue myös:

    Uusimmat