Mainos

Kansalaistorille odotetaan 50 000:ta ihmistä – poliisin mukaan turvajärjestelyt viime vuoden malliin

Poliisin mukaan turvajärjestelyt Helsingin keskustassa ovat uudenvuodenaattona viime vuoden tasolla. Helsingissä Kansalaistorilla vietetään aattona uudenvuodenjuhlaa, joka huipentuu tunnettujen esiintyjien ohella ilotulitukseen klo 24.

–  Vuosi sitten vastaavassa paikassa vastaava tilaisuus meni ihan mukavasti ja saimme kokemusta turvajärjestelyistä. Mielestämme olemme järjestäjän kanssa varanneet riittävästi järjestysmiehiä, ensiapuhenkilöstöä, palopelastusväkeä, poliiseja ja liikenteenohjaajia, ylikomisario Jari Kaikko sanoo.

Hän kehottaa yleisöä tulemaan paikalle julkisilla kulkuneuvoilla, sillä juhla aiheuttaa muutoksia liikenteessä. Esimerkiksi Mannerheimintie on suljettu liikenteeltä Helsinginkadun ja Arkadiankadun väliltä kello 21.30–01.00.

Kansalaistorin juhlapaikalle on uudenvuodenaattona tarjolla kolme sisäänkäyntiä. Niistä kaksi on Mannerheimintien puolella Musiikkitalon ja Kiasman välissä ja yksi Töölönlahdenkadulla. Muut Kansalaistorille johtavat kulkuväylät on suljettu.

Ilotulitteita saa ampua alkuillasta alkaen

Ilotulitteita saa ampua tänään uudenvuodenaattona vasta alkuillasta. Luvallinen aikaväli on 18–02. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes muistuttaa, että ilotulittamista asutusalueiden keskuksissa pitää välttää. Lisäksi ilotulitteita sytytettäessä tulisi käyttää suojalaseja.

Useissa kaupungeissa järjestetään tänä vuonna ilotulituksia vuoden vaihtumisen kunniaksi. Ilotulitus kunnioittaa Suomen juhlavuoden päättymistä. Helsingin juhlaa voi seurata myös Yleltä suorana lähetyksenä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.