Näin hellyttävältä näyttää, kun taaperot valtaavat sekä teatterin lavan että katsomon

Svenska Teaternin Ötököiden elämä -näytelmä on interaktiivinen esitys 1-2–vuotiaille 2:15
Näin taaperot lähtivät mukaan esitykseen.

Yhä useampi teatteri tarjoaa erikseen esityksiä nimenomaan vauva- ja taaperoikäisille.

Svenska Teatern Helsingissä on valmistellut oman puolituntisen esityksen nimenomaan 1–2–vuotiaille. Yleisö saa osallistua toimintaan läpi esityksen. Kielenä näytelmässä on ötökkähahmojen oma piikolo-kieli, jota on helppo ymmärtää omasta äidinkielestään riippumatta.

Vanhemmat saavat ennen esitystä ohjeistuksen, etteivät ohjaisi lapsia liikaa sanoilla esityksen aikana. Näin lapsille halutaan antaa enemmän vapautta, sanoo teatteripedagogi Noona Leppinen Svenska Teaternista.

– Me aikuiset lähdemme helposti ohjaamaan lapsia siihen, mikä meitä kiinnostaa, ja mikä on oikein. Tässä teatteritilassa me haluamme tutkia, mihin lapset lähtevät ja mitkä heidän impulssinsa ovat. Siksi emme käytä mitään tiettyä kieltä vaan piikoloiden [näytelmän ötököiden] omaa kieltä, jotta lapsella on mahdollisuus löytää, mikä häntä kiinnostaa, Leppinen sanoo Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa. 

Katso ylläolevalta videolta, miten taaperot lähtevät mukaan esitykseen.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat