Näin hämäät hiuksistasi tuuheammat

Jos ohuet hiukset harmittavat, ei välttämättä ole valmis odottamaan kuukausikaupalla vaikka vitamiinikuurien, stressinhallinnan tai päänahan hieronnan vaikutusta harjastensa hulmuavuuteen. Tuuheampaa tukkaa voi tavoitella myös oikokeinoilla.

Lyhyt, kerroksittainen leikkaus

Yleensä lyhyt leikkaus tekee oheneville hiuksille paremmin oikeutta kuin pitkä malli. Kevin Mancuso kertoo Prevention.comin nettisivuilla, että mitä pidemmäksi hiukset kasvavat, sitä todennäköisemmin niistä alkaa erottua päänahan paljastavia osioita. Minkä tahansa pituuden hiuksilleen valitsee, kannattaa tuuheamman efektin aikaansaamiseksi pyytää kerroksittaista leikkausta läpi kampauksen, ei siis vain latvoihin.

Strateginen värjäys

Hiusten raju vaalentaminen voi vahingoittaa ja ohentaa hiusta, mutta hyvin sijoitetut raidat peittävät hiusten ohkaisuutta: ne saavat hiusvärin muistuttamaan enemmän oman päänahan väriä. Newyorkilaisen hiussalongin omistaja Angelo David kertoo Prevention.comissa, että väri itsessään turvottaa hiusta saaden sen näyttämään paksummalta.

Jakauksen paikka vaihtoon

Mancuson mukaan jakauksen paikan vaihtaminen voi todella auttaa ohenevaan tukkaan. Jos hiuksia harjataan toistuvasti samaan suuntaan, niillä on taipumus asettua litteästi pitkin päänahkaa. Mikäli siis yleensä pitää jakauksen paikkaa vasemmalla, sitä kannattaa vaihtaa oikealle. Näin hiukset nousevat korkeammalle päänahasta ja näyttävät muhkeammilta.

Lopeta muotoilutuotteilla latistaminen

Yllättävän moni tuuheuttavia shampoita, hoitoaineita tai muotoilutuotteita käyttävä itse asiassa latistaa niillä hiustensa luontaisen volyymin. Tuuheuttavienkin tuotteiden mahdollisesti sisältämät silikonit ja polymeerit, jotka tarttuvat hiuksen pintaan ja tekevät siitä paksumman, toimivat lähinnä luontaisesti vahvaan ja eloisaan tukkaan. Ohuissa hiuksissa aineet saattavat painaa hiuksen alas ja tehdä siitä entistä littanamman. Kiiltoa antavat tuotteetkin latistavat hiusta, joten niitä ei kannata harjata hiusten läpi, vaan esimerkiksi suihkuttaa meikkiharjaan ja pyyhkäistä kevyesti kampauksen yli.

Lähteet: Prevention.com, Hubpages.com

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat