Mainos

Näin Facebook lupasi parantaa yksityisyyttäsi

Yhteisöpalvelu Facebook uudistaa yksityisyysasetuksiaan. Palvelu lupaa tuovansa käyttäjilleen nykyistä yksinkertaisemman tavan säädellä tietojensa ja luomansa sisällön näkyvyyttä.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg kertoo blogissaan, että muutokset otetaan käyttöön tulevina viikkoina. Kaikille käyttäjille uusien asetusten käyttäminen ei siis vielä ole mahdollista: monelle näkyvät vielä vanhamuotoiset asetukset, joissa säädöt ovat kuusiosaisen listan takana lukemattomissa pudotuslaatikoissa.

Zuckerbergin mukaan käyttäjä voi pian "muutamalla klikkauksella" asettaa kaiken luomansa sisällön näkymään esimerkiksi vain omille kavereille. Tämä asetus säilyisi oletuksena myös palvelun uudistuessa. Facebookia on kritisoitu siitä, että se on heikentänyt käyttäjien yksityisyyttä tuodessaan palveluun uusia ominaisuuksia.

Jatkossa omia tietojaan ei tarvitse jakaa niin paljon kuin ennen: esimerkiksi kaverinsa ja tykkäämänsä sivut voi halutessaan pitää vain omana tietonaan. Tämä on huomattava korjausliike, sillä vasta viime kuussa Facebook päätti tehdä ihmisten mieltymyksistä julkisia.

Zuckerberg vetoaa kuitenkin pitämään nämä tiedot avoimena, sillä ne auttavat tuttuja löytämään toisensa palvelussa. Pakollisesti julkisina säilyvät käyttäjän nimi, profiilikuva ja sukupuoli.

Lisäksi käyttäjä voi kytkeä pois päältä tietojen jakamisen ohjelmien tai verkkosivujen kanssa, yksitellen tai kaikki yhdellä kertaa.

Uudistukset on otettu vastaan ristiriitaisin tuntein. Esimerkiksi Facebookin itsensä suosittelemia yksityisyysasetuksia - joihin monet peruskäyttäjät päätyvät - pidetään liian löysinä. Lisäksi osa käyttäjätiedoista on yhä pakollisesti julkisia. Suuntaa pidetään kuitenkin oikeana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.