Näin aikuinen nainen saa rautaisen kropan − kestäisikö itsekurisi?

Kirsi Mäkelästä ei uskoisi, että nainen on jo viisikymppinen. Lihaksikas kroppa ja rautainen kunto ovat tulosta vuosien määrätietoisesta treenaamisesta. Kirsi kertoo, kuinka kadehdittava vartalo säilyy kuosissa.

Tamperelaisen viisikymppisen Kirsi Mäkelän upea kroppa on vaatinut paljon työtä, tuskaa ja tunnontarkkoja elämäntapoja.

– Elän erittäin kurinalaista, askeettista elämää. Tämä elämäntapa on 24/7 fitness'tä. Bodaus on urheilua, johon joutuu koko ajan panostamaan, Kirsi kuvailee.

Satoi tai paistoi, Kirsin löytää salilta treenaamasta. Hänellä on treenipäivä viisi kertaa viikossa. Aamut hän aloittaa kävelemällä 40–45 minuutin lenkin tyhjällä vatsalla.

–Yhtenä päivänä treenaan olkapäät, sitten seuraavana hauikset ja ojentajat. Seuraavaksi ovat vuorossa jalat ja pohkeet, sitten selkä. Viidentenä päivänä teen rinnan ja ranteet. Vatsaa treenaan 1–2 kertaa viikossa, Kirsi kertoo ohjelmastaan.

Kuntosalin lisäksi Kirsi vierailee osteopaatilla ja hierojalla, sillä lihashuolto on tärkeä osa bodatun vartalon hoitoa.

Kun Kirsi haluaa rentoutua, hän kastautuu hyiseen avantoon.

– Avantouinti rentouttaa sekä kropan että mielen. Kroppa on siinä sokkitilassa. Kun menee kotiin, olotila on suorastaan euforinen.

"En ymmärrä ihmisiä, joilla ei ole itsekuria."

Kirsi katsoo tarkkaan, mitä suuhunsa laittaa. Iän myötä ruokavalion osuus bodauksessa on tullut entistä tärkeämmäksi. Treenipäivinä Kirsi syö kuusi kertaa päivässä, kaikkiaan 2 700 kalorin verran.

– Päivä alkaa aamupalalla. Siihen kuuluu kaurapuuroa, raejuustoa, marjoja ja mehukeittoa, Kirsi listaa.

Aamupäivän salitreenin jälkeen hän nauttii palautumisjuomaa. Lounaalla maistuvat riisi, kana, raejuusto ja vihannekset ja salaatti, johon Kirsi lorauttaa vielä oliiviöljyä.

Iltapäivällä tankataan rahkaa tai proteiinijuomaa. Illallispöytään Kirsi kattaa lounaan mukaisen aterian riisistä, kanasta tai vaikka kalkkunasta, raejuustosta ja salaatista, oliiviöljyä unohtamatta. Iltapalaksi haukataan vielä mehukeittoa ja rahkaa.

Kirsiä eivät herkut houkuttele, eikä hän edes ymmärrä, kuinka joku voi sortua epäterveelliseen naposteluun.

– En ymmärrä ihmisiä, joilla ei ole itsekuria. Sehän on kuin pettäisi itseään. Kuka nyt pettäisi niin kivaa ihmistä kuin itse on? Kirsi ihmettelee.

Kirsi kuitenkin myöntää syöneensä vapaapäivänä hieman vapautuneemmin – kokojyväsämpylöitä nimittäin. Hetken mietittyään hän nimeää yhden herkun, josta hänkin nauttii.

– Jäätelö. Se on sellainen herkku, joka ei oikeastaan edes ole niin huono.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuvat: Teemu Leppänen/Kuvauspaikka Wolf Fitness Club, Tampere

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja