Näetkö unia putoavista hampaista? Tällaisia ovat yleiset painajaiset

Vuosina 1965–1980 syntyneet näkivät kyselyn mukaan unia useammin kuin muut. Suosituimpia unia tässä ikäryhmässä olivat uuden tutkiminen ja lentäminen.

Millaisia unia yleensä näet: oletko uudessa paikassa, vai putoatko sittenkin jyrkänteeltä? Patjoihin keskittyvä Mattress Advisor pyysi 1200 ihmistä kuvailemaan uniaan. Amerikkalaisille tehdyssä kyselyssä vastaajat kertoivat unikokemuksistaan.

Vuosina 1965–1980 syntyneet näkivät unia useammin kuin muut. Suosituimpia unia tässä ikäryhmässä olivat uuden tutkiminen ja lentäminen. Lue alta, millaisia yleiset uniaiheet olivat!

Miesten unet

 • 37,9 prosenttia miehistä kertoi nähneensä unta, jossa tutkii uutta paikkaa
 • 15 prosenttia näki unia seksistä
 • 12,4 prosenttia näki unia lentämisestä
 • 8,7 näki unia siitä, että sai jonkinlaisen supervoiman
 • 8,4 prosenttia näki unta rahasta
 • 6,2 prosenttia näki unta rakastumisesta

Unista muistettiin sinisiä, vihreitä, punaisia, harmaita, mustia ja ruskeita sävyjä. Unien tulkinnassa vihreä on kasvun väri ja edustaa sisäistä tasapainoa ja harmoniaa.

Yleisin painajaisaihe miehillä oli putoaminen; siitä painajaisia näki 19,4 prosenttia miehistä. Seuraavalle sijalle nousi jahdatuksi tuleminen, ja kolmanneksi eniten kauhua aiheutti hyökkäyksen kohteeksi joutuminen. Miehet kuvasivat painajaisiaan esimerkiksi sanoilla kauhu, avuttomuus ja pelko.

Unien tulkinnassa pakoon juokseminen voi merkitä, että edessä on menetyksiä ja masennusta. Putoaminen unessa merkitsee usein edessä olevia ponnisteluja, jotka kuitenkin tuottavat tulosta. Jos loukkaannut pudotessasi, saatat menettää ystävän.

Naisten unet

 • 39,1 prosenttia vastanneista kertoi nähneensä unta, jossa tutkii uutta paikkaa
 • 15,2 prosenttia näki unia rakastumisesta
 • 12,4 prosenttia näki unta lentämisestä
 • 6,2 prosenttia näki unia rahasta

Naiset kuvasivat rakkausaiheisia uniaan usein sanoilla rakkaus, onnellisuus, ilo ja jännitys. Naiset näkivät punaisia tai sinisiä unia: 27,1 prosenttia vastanneista näki usein sinertäviä unia, 12,4 prosenttia taas punaisen sävyjä. 

Unien tulkinnassa punainen väri on varoitus. Se voi merkitä rakkautta ja antautumista, mutta myös aggressiivisuutta, uhkaa ja viettelystä.

Yleisin painajaisten aihe naisilla oli jahdatuksi tuleminen; myös hampaiden putoaminen suusta, hyökkäyksen kohteeksi joutuminen ja parisuhteen päättyminen olivat "suosittuja" painajaisia. Unien tulkinnassa hampaat ovat yleensä huono enne. Ne varoittavat uhkaavasta sairaudesta, vaikeuksista ja epäonnesta.

***


Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja