Näetkö sinäkin tässä mököttävän lumisauruksen? Pirjo kuvasi kansallispuistossa mykistävää tykkylumitaidetta

0:30
Katso videolta, miltä "mököttävä lumisaurus" näytti!

Pirjo löysi Riisitunturin vaellusreissulla erikoisen lumikasautuman, joka nimettiin somessa "mököttäväksi lumisaurukseksi".

Posion kunnassa sijaitsevassa Riisitunturin kansallispuistossa lunta on edelleen enemmän kuin riittävästi.

Riisitunturin kostea ilmasto edesauttaa myös kauniiden tykkylumimuodostelmien ilmestymistä puihin, kun kelit ovat kohdallaan.

Rautavaaralta kotoisin oleva Pirjo Korkalainen törmäsi maanantaina Riisitunturilla juuri sellaiseen näkyyn, mistä tunturi parhaiten tunnetaan.

Korkalainen kohtasi vaellusreissulla luonnon muovaamaan taideteoksen, josta hänen oli pakko napata valokuva.

Korkalainen kertoo MTV Uutisille, että tykkylumimuodostelman "surumielinen katse" iski heti silmään.

– Kyllä minä yritin iloisia asioita tälle Riisitunturin kaverille kertoilla, mutta ei tepsinyt, kirjoitti Korkalainen kuvatekstiin lisättyään sen Lappi sanoin ja kuvin (Lapland of Finland) –ryhmään Facebookissa.


"Mieletön paikka satumaisine tykkylumineen"

Surumielinen taideteos sai Facebook-ryhmässä nopeasti paljon huomiota sekä lempinimiä, kuten "mököttävä lumisaurus", "Lumikuningas sekä "Hiljainen mököttäjä".

Kuva on kerännyt tähän mennessä jo yli 2000 tykkäystä Facebookissa. Korkalainen on toki otettu kuvan saamasta huomiosta.

– Jaan mielelläni kuvia myös muiden iloksi ja ilahdutan niillä myös niitä, jotka itse eivät pääse katsomaan. Onhan se tietenkin kiva, kun en ollut ainut, joka siitä tykkäsi, Korkalainen kertoo.

Korkalaisen mukaan Riisitunturilla voi törmätä välillä niin tykkylumiprinsessoihin kuin muumeihinkin. Vain mielikuvitus on rajana ja sitä sietää tulla katsomaan paikan päälle.

– Riisitunturi on aivan mieletön paikka satumaisine tykkylumineen, Korkalainen kertoo. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.