Katso upeat kuvat: Pasi taiteili lumilapiolla satametrisen metson Pitkäjärven jäälle – "4,5 kilometriä tuli käveltyä, kun touhusin ja piirtelin viivaa"

Pitkäjärven jäälle ilmestyy vuosittain valtavia taideteoksia 0:40
Nämä valtavat taideteokset tehdään tavallisella lumilapiolla. Kuvat: Pasi Widgren.

Lumilapiolla loihditut taideteokset ovat ilahduttaneet jo useampana vuotena Pitkäjärven jäällä. Tänä vuonna lahtelaismies käveli 4,5 kilometriä taiteillessaan valtavaa metsoa.

Valtava taideteos ilmestyi Pitkäjärven jäälle Lahden Lapakiston retkeilyalueelle. Soitimella oleva metso on tehty tavallisella lumilapiolla. Lintu on äärimitoiltaan huimat 100 metriä.

– Pari tuntia siinä meni. Olosuhteet olivat kohdillaan, kun oli pakkaslunta, kertoo lahtelainen retkeilijä Pasi Widgren.

Widgren aloitti metson muotoilun siivestä. Hän kaivoi tumman jään esiin lapiollinen kerrallaan ilman tarkkaa mallia. Mittasuhteet Widgren arvioi silmämääräisesti.

– 4,5 kilometriä tuli kaikkiaan käveltyä siinä, kun touhusin ja piirtelin viivaa, Widgren kertoo matkaa mittaavan sovelluksen perusteella.

Teksti jatkuu videon alla.

Jäälle taiteiltu pöllö ilahduttaa retkeilijöitä 1:37
Lahtelaismies taiteili upean pöllön järven jäälle vuonna 2016.

"Ajatuksena on ilahduttaa ihmisiä"

Widgren on tehnyt Pitkäjärven jäälle taidetta neljänä edellisenäkin talvena. Aiheet hän ammentaa luonnosta. Taideteokset on tarkoitettu nimenomaan retkeilijöiden iloksi.

– Ajatuksena on ilahduttaa ihmisiä. Tavoitteena on saada ihmiset retkeilemään ja liikkumaan, Widgren toteaa.

Viikko sitten taiteiltu metso on luultavasti peittynyt lumeen myrskyn jäljiltä. Jonkinlainen hahmo saattaa kuitenkin yhä erottua aurinkoisella kelillä.

Vuosittaista taideteosta osataan jo odottaa paikallisten retkeilijöiden keskuudessa. Widgren ei kuitenkaan ole vielä päättänyt, mitä taiteilee ensi vuonna. Hän kuitenkin kertoo haaveilleensa jo jonkin aikaa teoksesta, jonka voisi toteuttaa yhteistyössä suuremman porukan kesken.

Lue myös:

    Uusimmat