Naapuri valittaa ja lähettää heippalappuja – näin lukijaraati kesyttäisi kyttääjän: "Loppui siihen paikkaan"

Mikä neuvoksi kun koirat koettelevat naapurisopua? 9:24
KATSO MYÖS VIDEO: Mitä tehdä, jos koira koettelee naapurisopua?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miten pitäisi toimia kyttäävän naapurin kanssa? Hänellä tuntuu olevan valitettavaa milloin mistäkin asiasta. Heippalappujakin lähettelee välillä postiluukusta. Asun kerrostalossa. Mielestäni käyttäydyn ihan kohteliaasti, kunnioitan hiljaisuutta ja huomioin muutenkin naapurit" kysyy nimimerkki Omaa rauhaa kiitos.

Näin raati vastasi

"Otathan kaikki laput ja laita niihin päivämäärä. Jos valitus ei koske toimintaasi, totea ihan suoraan ja kohteliaasti, että en ole aiheuttanut tuota, kysykää jostain muualta. Kysy myös isännöitsijän tai vuokranantajan mielipidettä kyseisestä käytöksestä."
– Nainen, 56, avioliitossa

"Minulla oli samanlainen tapaus naapurina. Sanoin, että teen rikosilmoituksen, jos ei laput ja kyttäys lopu. No, kyttääminen loppui siihen paikkaan."
– Nainen, 24, avoliitossa

"Kyseinen henkilö kärsii mielenterveyshäiriöistä ja kirjoittelee varmaan kaikille muillekin mitä, mieleen juolahtaa. Älä ota viestejä itseesi, älä ryhdy kostamaan äläkä tottele vääriä komentoja."
– Mies, 55+, avioliitossa

"Tee ilmoitus isännoitsijälle. Jos jatkuu vielä, varmaan poliisillekin voi tehdä ilmoituksen. Jonkinlaista kotirauhan häirintäähän tuo on?"
– Nainen, 59, avioliitossa

"Et kerro, mistä asioista naapurisi laittaa lappuja. Se, mikä sinusta on kohteliasta ja ihan ok kerrostalossa, voi olla jotain muuta hänelle. Ehkä voitte käydä taloyhtiön säännöt yhdessä läpi, niin tulee selväksi myös hänelle."
– Nainen, 34, parisuhteessa

Alla olevalla videolla kerrotaan tyypillisiä naapuririitojen aiheita. Juttu jatkuu videon alla.

Millaisia ovat tyypilliset naapureiden väliset riidat? 2:29
Uutisaamu naapuririidoista keväältä 2022. Vieraina Kuluttajaliiton asumisasioihin erikoistunut lakimies Kristel Pynnönen sekä neuvontalakimies Tapio Haltia Kiinteistöliitosta.

"Kannattaa olla yhteydessä isännöitsijään, jos ei ole syyllistynyt asioihin, joista syytetään. Kiusanteko voi olla myös yksinäisen sairas huvi."
– Nainen, 41, parisuhteessa

"Minä yrittäisin jutella kohteliaasti ja kysellä syytä asialle. Jos tuo ei auta, juttelisin talonyhtiön puheenjohtajalle onko kuullut asiasta. Ei kannata hyväksyä epäasiallista käytöstä jos et ole itse syyllinen ja toimit yhtiön sääntöjen mukaisesti."
– Mies, 44, avioliitossa

"Kertoisin napakasti, että hänen valituksensa on aiheetonta ja häiritsevää. Mikäli valitus ei lopu, teet itse ilmoituksen naapurista, joka nyt perusteetta häiritsee sinun elämääsi toistuvasti. Kotona täytyy saada elää rauhassa."
– Nainen, 25

"Kysele muilta naapureilta oletko ainoa niin sanottu kohde. Voi olla ihan omituinen hyypiö kaikille. Voithan myös suoraan kysyä naapurilta, mikä häntä oikein ärsyttää. Mutta jos haittaa hirveästi, laita valitus isännöitsijälle."
– Mies, 20, sinkku

"Laita omaan oveen lappu, jossa tervehdit häntä kohteliaasti ja kehota laittamaan seuraava heippa-lappu muovipussiin, koska postiluukun alla on ämpäri. Tai tee valitus oikealle taholle."
– Nainen, 29, sinkku

"Sano, että jättää sinut rauhaan tai viet asian eteenpäin."
– Nainen, 30

"Hänelle voisi kirjoittaa oman heippa-lapun ja kertoa, että tämä tapa on häiritsevää. Jos tietää, missä asuu, tiputtaa luukusta tai jättää vaikka ilmoitustaululle. Jos tämäkään ei auta, yhteys vuokranantajaan, sillä jokaisella on oikeus asua rauhassa."
– Nainen, 25, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

 

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat