Myytit kumoon! Neljä asiaa, joissa lähes kaikki mokaavat kuntoilun ja laihduttamisen suhteen

Rankka salitreeni on ollut pinnalla viime vuosina ja monelta onkin päässyt unohtumaan, että monipuolisella liikunnalla ja ruokavaliolla saavutetaan usein parhaat tulokset.

Rutgersin yliopiston terveydenlaitoksen johtaja Shawn Arent murtaa liikuntaan ja ravintoon liittyviä myyttejä:

1. Painoharjoittelu tekee sinusta ison lihasköntin

Ellei sinulla ole geneettistä taipumusta erityiseen lihasten kasvuun, rankkakaan lihasharjoittelu ei tee sinusta hetkessä Bull Mentulan kokoista jässikkää. Päinvastoin – jotta lihakset todella kasvaisivat, täytyy ruokavalion olla hyvin proteiinipitoinen.

2. Painoharjoittelu jäykistää

Ainoa tapa, jolla menetät joustavuuttasi, on lopettaa venyttely ja lihashuolto. Lihasten kasvu ei itsessään aiheuta jäykkyyttä.

3. Pelkkä aerobinen liikunta riittää

Aerobinen liikunta polttaa tehokkaasti kaloreita, mutta parhaat tulokset saavutetaan lihastreenin ja aerobisen treenin yhdistelmällä. Suurempi lihasmassa tukee rankaa ja myös polttaa päivän aikana enemmän kaloreita.

4. Hiilihydraatit lihottavat

Ruokailun osuus painonhallinnassa on huomattavasti merkittävämpi kuin liikunnan, joskin liikunta on kokonaishyvinvoinnin kannalta tärkeää. Hiilihydraatit eivät sen sijaan lihota sen enempää kuin mikään muukaan ravintoryhmä – on kyse kokonaisuuden hallinnasta. Epäterveellinen ruokavalio yhdistettynä liikkumattomuuteen lihottaa taatusti, joten painonhallinnan keskiössä ovat terveelliset elämäntavat.

Testaa aerobinen voimatreeni – ohjeet videolla:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja