Mainos

Myyntivoittojen pieneneminen pudotti Pohjolaa

Pohjolan liikevoitto tammi-maaliskuulta 2001 oli 34 miljoonaa euroa (696 miljoonaa vuotta aiemmin). Merkittävänää syynä liikevoiton selvään vähentymiseen olivat viimevuotista pienemmät myyntivoitot ja sijoitustuotot.

Pohjolan vahinkovakuutuksen liikevoitto oli 17 miljoonaa euroa (216 miljoonaa). Yhtiön sijoitustuotot alenivat 50 miljoonaan euroon 761 miljoonasta, juuri myyntivoittojen vähentymisen vuoksi. Vahinkovakuutuksen vakuutusmaksutulo oli 284 miljoonaa euroa (281 miljoonaa). Henkivakuutuksesta maksutuloa kertyi 45 miljoonaa euroa (80 miljoonaa).

Maaliskuun lopussa Pohjola-konsernin sijoituskannan käypä arvo oli 3,7 miljardia euroa (6,4 miljardia vuoden 2000 lopussa). Vahinkovakuutuksen sijoitukset olivat 2,1 miljardia euroa ja holdingin sijoitukset 1,6 miljardia euroa. Henki-Pohjolan osuus vuoden lopun sijoituskannasta oli 3,1 miljardia euroa.

Vahinkovakuutuksen kannattavuuskehityksen ei odoteta olennaisesti muuttuvan vuodesta 2000, Pohjola kertoo osavuosikatsauksessaan. Ulkomaisten yhtiöiden tulo Suomen markkinoille lisää kilpailua lähinnä verkko- ja puhelinmyynnin kautta myytävissä tuotteissa. Toisaalta hinnankorotukset parantavat kannattavuutta, sillä alalla on yleisesti hintojen korotustarvetta. Jälleenvakuutushintojen nousu vaikuttaa osaltaan myös hinnoitteluun, Pohjola kertoo.

Pohjolan sijoitustuottoihin sekä vakavaraisuuden tasoon vaikuttavat mm. arvopaperimarkkinoiden hintakehitys ja valuuttakurssikehitys. Osingoista arviolta yli puolet kertyy tammi-maaliskuussa. Skandian osakkeille ei ole päätetty myyntiaikataulua, Pohjola kertoo.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.