Myymäläpäällikkö paljastaa huoltoasemien pahimmat kaloripommit

Yhä useammilta huoltoasemilta saa runsaasti terveellisiä ruoka-annosvaihtoehtoja. Yksi Vuoden Virkeät 24h huoltoasemat -kilpailun voittajista, Espoossa sijaitsevan ABC Nihtisillan liikemyymäläpäällikkö Jussi Eskola, neuvoo kuinka huoltoasemavierailuilla voi välttyä kaloripommeilta.

Useimmat uskovat huoltoasemilta löytyvän vain kahvia ja pullaa, mutta totuus on toisenlainen. Nuori kuski osaa! -hankkeen myötä järjestettiin Vuoden Virkeät 24h huoltoasemat -kilpailu, jossa kiinnitettiin huomiota ruoka- ja juomatarjonnan terveellisyyteen sekä miten eri vaihtoehtoja asemilla mainostettiin.

Tämän vuoden kilpailun voitti viisi eri huoltoasemaa. Yksi näistä voittajista oli Espoossa sijaitseva ABC Nihtisilta, ja myymäläpäällikkö Jussi Eskola kertookin, millaiset ruoat ovat huoltoasemien hurjimpia kaloripommeja.

– Upporasvassa paistetut ja leivitetyt, niin nehän on ne epäterveellisimmät ja huonoa rasvaa sisältävät tuotteet, Eskola kertoo.

Myymäläpäällikön mielestä valikoima on terveellinen, jos välistä jätetään uppopaistetut annokset. Jos huoltoasemilla käydessä terveellisyys onkin ainoa kriteeri, niin kannattaa valita listalta muista kuin uppopaistettuista annoksia. Nykyään lähes jokaiselta huoltoasemalta saa kuitenkin runsaasti myös terveellisiä annosvaihtoehtoja. Eskola kertoi linjauksen olevan jatkuvasti suunnattu kohti terveellisiä vaihtoehtoja.

– Lisääntymään päin koko ajan. Vaaleista leivistä on siirrytty täysjyvätuotteisiin ja noutopöydässäkin kovista rasvoista pehmeisiin, mies toteaa.

Yleisesti ottaen valikoimat huoltoasemilla ovat vuosien varrella parantuneet runsaasti. Tänä vuonna viideksi parhaaksi 24h huoltoasemiksi valittiin Espoossa sijaitseva ABC Nihtisilta, Joroisen itsenäinen huoltamoyrittäjä Jari-Pekka Koponen, Helsingissä sijaitseva Neste Motorest Eläintarha, Suomusjärvellä sijaitseva Teboil Kivihovi sekä Shell Helmisimpukka Laukaa Lievestuore.

Kilpailu on järjestetty aiemmin myös vuosina 2010 ja 2011. Ensimmäistä kertaa kilpailussa oli mukana myös Itä-Suomen alueen huoltoasemia. Voitosta kamppaili yhteensä 35 huoltoasemaa.

(IRA JUVONEN – MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja