Mysteeri entisen maailmanlistan ykkösen ympärillä juuri ennen huipputurnausta – 25-vuotiasta supertähteä yritetty tavoittaa tuloksetta

Australian avoin tennisturnaus alkaa maanantaina 16. tammikuuta. Lajin tähtipelaajan "katoaminen" herättää kysymysmerkkejä turnauksen alla.

Entinen maailmanlistan ykkönen Naomi Osaka tuntuu kadonneen turnausorganisaatiolta jäljettömiin vain reilua viikkoa ennen Australian avointen alkua. Turnauksen toimitsijoiden kerrotaan yrittäneen tavoittaa Osakaa useaan otteeseen, mutta tuloksetta.

25-vuotias Osaka vetäytyi Tokion WTA-kiertueen turnauksesta syyskuussa vatsalihasongelmien vuoksi. Hän ei ole pelannut sen jälkeen. 

Australialaismedia Channel 9 kertoo, että maan tennisliitto ei ole toistuvista yrityksistä huolimatta saanut yhteyttä Osakaan, eikä tiedä varmuudella, missä hän tällä hetkellä on. 

Osaka julkaisi noin viikko sitten kuvan Instagramissa, josta selviää hänen olleen tuolloin Ranskassa. Louvresta napatussa kuvassa tennisässän seurassa on tämän puoliso. 

Osaka on puhunut julkisuudessa avoimesti kamppailustaan henkisen hyvinvoinnin kanssa. Vuonna 2021 Osaka vetäytyi Ranskan avoimesta turnauksesta ottaakseen aikalisän. Samana vuonna hän totesi US Openista poistuttuaan, ettei tennis ollut hänestä hauskaa.

Tennistähti on toistaiseksi virallisesti ilmoitettu mukaan Australian turnaukseen, mutta The Guardianin mukaan turnausjärjestäjät varautuvat, ettei hän saavu pelikentille. Huoli myös siitä, että Osaka ei palaa tenniksen huipulle enää koskaan, kasvaa brittijulkaisun mukaan. 

Osaka on mitä ilmeisimmin tällä hetkellä Yhdysvalloissa. Hänet oli lehden mukaan bongattu Los Angelesissa sijaitsevalta pilatesstudiolta. Varsinaisesta valmistautumisesta turnaukseen ei kuitenkaan ole ollut merkkejä. 

Vuonna 2019 naisten maailmanlistan ykköseksi noussut Osaka on nelinkertainen Grand Slam -voittaja. Hän piti rankingin ykköspaikkaa hallussaan 25 viikkoa. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja