Joko taas, Novak Djokovic? Australiasta karkotettu serbitähti pyrkii nyt huipputurnaukseen, vaikkei hänellä pitäisi olla asiaa koko maahan

Novak Djokovicin osallistuminen tennisturnaukseen on jälleen tennismaailman kuuma puheenaihe. Djokovic arvottiin Indian Wellsin Masters-turnauksen kaavioon, vaikkei hänellä pitäisi koronarokottamattomana olla asiaa Yhdysvaltoihin.

Kauden ensimmäinen Masters-sarjan turnaus Indian Welssissä Kaliforniassa alkaa torstaina. 128 pelaajan kaavioon on kakkoseksi sijoitettuna myös maailmanlistan kakkosen Novak Djokovicin nimi. Djokovic pääsee turnauksessa suoraan toiselle kierrokselle, jossa vastaan on assettuu voittaja ottelusta Jordan Thompson-David Goffin.

Jos Djokovic pelaa turnauksessa.

Novak Djokovicin alkukausi on ollut katastrofaalinen. Tammikuussa maailman kaikkien aikojen parhaaksi pelaajaksi yleisesti arvostetttu tähti sai oikeustaisteluiden jälkeen lähtöpassit Australiasta, koska koronarokottamattoman pelaajan maahantulon edellytykset eivät täyttyneet. Kauden ensimmäinen grand slam -turnaus, Australian avoimet jäi pelaamatta.

Djokovic avasi kautensa helmikuun lopulla Dubain turnauksessa, jossa taival päättyi puolivälierätappioon ATP-listan sijalla 123 olevalle Jiri Veselylle.

Djokovic suunnittelee jatkavansa kauttaan Indian Wellsissä, jossa hän on juhlinut voittoa aiemmin viidesti. Ongelmaksi on kuitenkin muodostumassa Djokovicin päätös olla ottamatta koronarokotetta. Vieraan maan kansalaisen ei pitäisi olla mahdollista matkustaa Yhdysvaltoihin ilman koronarokotetta.

Vielä kuukausi sitten Djokovic kertoi BBC:n haastattelussa, ettei ole ottanut rokotetta. Samalla hän sanoi olevansa valmis jättämään turnauksia väliin päätöksensä takia ja "maksamaan hinnan", jonka rokottamattomuus hänelle aiheuttaa.

– En ole koskaan ollut rokotevastainen, Djokovic sanoi ja kertoi saaneensa lapsena rokotuksia.

– Mutta olen aina kannattanut yksilön vapautta valita, mitä kehoonsa laittaa.

Djokovicin tilanne on hämmentävä myös turnausjärjestäjälle, joka julkaisi tiedotteen asiasta kaavion valmistuttua.

– Novak Djokovic on turnauksen osallistujalistalla, joten hänet on sijoitettu kaavioon, tiedotteessa sanottiin.

– Olemme yhteydessä hänen taustajoukkoihinsa. Ei kuitenkaan ole selvää, saako hän CDC:ltä (sairauksien valvontaan ja ehkäisemiseen keskittyvä virasto) hyväksynnän saapua maahan ja osallistuuko hän turnaukseen. Tiedotamme asiasta, kun saamme lisätietoa.

Daily Mailin mukaan CDC on linjannut, että Yhdysvaltoihin lentäen saapuvien tulee esittää todistus covid-19-tautia vastaan otetusta rokotuksesta. Myös turnausjärjestäjä on ilmoittanut osallistujille, että rokote on välttämätön.


Lue myös:

    Uusimmat