Kiira-rajuilma sekoitti Flow-festivaalin pasmat

Kiira-rajuilma sekoitti Helsingin Suvilahdessa järjestetyn Flow-festivaalin muutamaksi tunniksi illalla. Ulkolavojen esiintymiset ja yleisön sisäänpääsy jouduttiin keskeyttämään hetkeksi, kun rajuilma riehui alueella.

Tapahtuma tiedotti väliaikaisista keskeytyksistä illalla hieman ennen puolta kahdeksaa.

Ohjelmaa jatkettiin osalla lavoista taas kello kahdeksan aikaan, ja yleisöä päästettiin jälleen sisään tapahtuma-alueelle.

Heikki Salmikivi oli odottamassa seuraavaa esiintymistä Zalando Black Tent -lavalla, kun vettä alkoi ripotella.

-Olimme katsoneet säätutkasta, että nyt alkaa tulla sadetta. Päätimme mennä Black tentiin odottelemaan kolmen vartin päästä alkavaa keikkaa. Kun pääsimme sisään, meni ehkä minuutti, ja ihmiset alkoivat juosta sisään kiljuen. Teltan katossa roikkuneet valot alkoivat heilua ja alkoi älytön kaatosade, Salmikivi kertoo STT:lle.

-Siitä meni noin viisi minuuttia, ja järkkäri sanoi, että nyt teltta pitää tyhjentää. Aitoja ja roskiksia kaatui, ja ihmiset juoksivat minne pääsivät sateen suojaan.

Tapahtuman tiedotus kehotti ihmisiä noudattamaan järjestyksenvalvojien ohjeita sekä kuuntelemaan lavajuontajien ohjeita.

"Nyt on jo oikein mukavaa"

Sateen laannuttua alettiin lavojen turvallisuutta varmistaa, ennen kuin ohjelmaa jatkettiin. Yhden lavan loppuillan esitysten peruuntumisesta kerrottiin jo ennen puolta yhdeksää.

Kello yhdeksään mennessä ohjelma oli päässyt suurimmilta osin käyntiin, lukuun ottamatta muutamaa lavaa, joita korjattiin ja turvallisuutta varmistettiin.

Salmikiven mukaan ihmiset olivat ottaneet tilanteen hyvin ja tunnelma oli korkealla esitysten jatkuessa.

-Nyt on jo oikein mukavaa, ihmiset nauttivat ja suurin osa keikoista ilmeisesti pyörii, Salmikivi kertoi hieman kello yhdeksän jälkeen.

Perjantaista sunnuntaihin kestävälle festivaalille odotetaan kolmen päivän aikana yhteensä 75 000 kävijää.  

Lue myös:

    Uusimmat