Myrsky keskeytti Vaasa Festival -musiikkitapahtuman ennen aikojaan – "Luonnonvoimat heittivät aikamoisen shown kehiin"

8:54
Vaasa Festival jouduttiin keskeyttämään eilisen myräkän takia - promoottori suorassa haastattelussa

Tällä viikolla järjestetty Vaasa Festival jouduttiin keskeyttämään turvallisuussyistä. Voimakas myrsky iski tapahtumapaikalle Vaasan sisäsatamassa täydellä voimalla lauantai-iltana.

Myrsky muuttui festivaalialueella rajummaksi lauantaina noin varttia vaille yhdeksän illalla, kertoi Vaasa Festivaalin promoottori Tommi Mäki.

– Luonnonvoimat heittivät aikamoisen shown kehiin, Mäki sanoi.

Tapahtuman keskeytyksestä päätti Pohjanmaan Pelastuslaitos.

Musiikkitapahtuman jatko olisi ollut turvallisuusriski. Jos jokin esiintymistekniikan laite tai teltta olisi iskeytynyt myrskyn takia ihmisiin, olisi siitä voinut Mäen mukaan aiheutua henkilövahinkoja.

– Festivaalialue oli ihan merenrannassa, niin ne tuulenpuuskat iskivät sinne täydellä voimalla.

Tapahtuman viimeiset keikat jouduttiin perumaan kokonaan.

Järjestäjät olivat varautuneet myrskyyn

Tapahtuman järjestäjät olivat varautuneet huonoon säähän etukäteen, sanoo Mäki. Asiasta oli käyty viikon ajan keskusteluja poliisin, pelastuslaitoksen ja päivystävien meteorologien kanssa.

– Olimme käyneet läpi skenaarioita, miten toimitaan, jos tällainen myrsky iskee. Meillä oli pohdittu tietty aikamääre, jonka puitteissa saadaan festivaalialue tarvittaessa tyhjäksi.

Tapahtuman telttoja ja rakenteita oli myös vahvistettu lisäpainoilla ja kiinnityksillä. Järjestäjät olivat tehneet Mäen mukaan mallinnuksia, miten myrskytuuli osuisi rakenteisiin.

Varautuminen kannatti, sillä festivaalialue saatiin Mäen mukaan tyhjennettyä noin viidessätoista minuutissa, kun päätös keskeytyksestä tehtiin.

– Hyvän suunnittelun ja viranomaisyhteistyön ansiosta tämä meni niin hyvin kuin olisi voinut.

Korvauksista kerrotaan myöhemmin

Kävijöille mahdollisesti maksettavista korvauksista tiedotetaan Mäen mukaan lähipäivinä.

– Meillä on kaikkien lipunostajien tiedot tallessa.

Vaasa Festivalin järjestäjillä on vakuutukset tämän kaltaisten perumisten varalta, joten tilanteesta ei synny heille vakavaa taloudellista ongelmaa.

Festivaaleja on jouduttu kuitenkin perumaan jo useampana edellisenä vuotena, ja nyt perumisen aiheutti sää. Miltä se tuntuu promoottorin näkökulmasta?

– Kyllähän tämä vaikea laji on, vaatii pitkää pinnaa ja huumoria. Mutta hyvällä asenteella ja eteenpäin katsovalla fiiliksellä edetään, Mäki sanoo.

Tapahtumapaikkaa ei aiota siirtää myrskyiltä suojaisempaan paikkaan, vaan festivaalit aiotaan Mäen mukaan järjestää myös ensi vuonna Vaasan sisäsatamassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja