Mainos

Myrsky riepottelee Uutta-Seelantia – rantoja kehotettu välttämään

Voimakkaat sääolot riepottelevat Uudessa-Seelannissa jo toista päivää. Maan tiedotusvälineiden mukaan ainakin yksi henkilö on kuollut ja yli 20 000 kotitaloutta on ilman sähköä. Lisäksi myrsky on kaatanut puita ja repinyt kattoja.

Rankkasateet ovat sekoittaneet myös maan liikennettä, sillä osa teistä on jouduttu sulkemaan sekä lautta- ja lentovuoroja perumaan.

Poliisin mukaan yksi ihminen kuoli, kun puu kaatui hänen autonsa päälle.

Pohjoissaarella Aucklandissa vettä ryöppysi yhden vuorokauden aikana jopa kahden kuukauden sademäärän verran. Viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä poistumaan rannikolta, koska meriveden pinta on noussut uhkaavasti.

"Vettä satoi 30 tuntia putkeen"

Uudessa-Seelannissa pohjoissaarella parhaillaan lomaileva MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, että pahin myräkkä on jo väistymässä.

– Tällä hetkellä tuuli on aika kova, mutta pahin myrsky on siirtymässä etelämmäksi. Rankkasadekuurot alkoivat eilen, ja iltaa kohti sade muuttui yhtenäisemmäksi. Vettä satoi 30 tuntia putkeen, arvioi Rotoruan kaupungissa oleva Mäntykannas.

Hänen mukaansa viranomaiset ovat tiedottaneet hyvin sääolosuhteista paikallisessa mediassa.

– Kyllä täällä on tiiviisti tullut kehotuksia alueista mitä kannattaa välttää, ja varoituksia voimakkaista tuulista ja sateista, kertoo enimmäkseen autoradiosta uutisointia seurannut Mäntykannas.

Kaikki ilo irti myrskystä

Mäntykannas seurueineen koki eilen myrskyn voiman, kun kova tuuli ravisteli heidän autoaan ja rankkasade peitti näkyvyyden. Lisäksi matkantekoa hidastivat tielle noussut tulvavesi ja kaatuneet puut. Kaikesta huolimatta seurue otti myräkästä kaiken mahdollisen ilon irti.

– Myräkkä on ollut meidän kannalta tunnelmallinen, kun ajoitettiin sen ajaksi vierailu kuumille lähteille. Tuntui mukavalta kontrastilta, kun vettä tuli vaakatasossa ja pulahti kuumiin lähteisiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.